Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Stará FOTO spustila veľké pátranie po záhadnej žene: Twitter pomohol odhaliť jej identitu

Na fotke je jediná žena
Na fotke je jediná žena (Zdroj: Twitter)

VIRGÍNIA - Amatérski detektívi na sociálnej sieti dali hlavy dokopy, aby rozlúštili identitu záhadnej ženy na fotke. Dlhé desaťročia nikto nevedel, kto to je, no stačil jeden post a tento rébus sa podarilo vyriešiť. Dotyčná pani dokonca ešte stále žije.

Na Medzinárodnej konferencii biológovie veľrýb, ktorá sa konala v roku 1971 v americkom štáte Virgínia, vznikla fotografia, na ktorej je zachytených 37 vedcov. Z nich len jedna je žena. Identita všetkých mužov je známa, no čo sa týka ženy, tu až donedávna všetci tápali a nikto nedokázal odhaliť jej totožnosť. 

Žena v starom rodinnom albume narazila na záhadnú FOTO: Ten detail ju poriadne vydesil

Na fotografiu pred časom narazila ilustrátorka Candace Jean Andersenová počas toho, ako pripravovala detskú knihu o kosatkách. Veľmi ju trápilo, že nevedela zistiť, kto je tá záhadná žena afro-amerického pôvodu. "Ak predsa bola na konferencii, to znamená, že musela byť dôležitá. Musím zistiť, ako sa volala," pomyslela si. S prosbou o pomoc sa obrátila na Twitter, kde zverejnila starú fotku s popisom: "Ahoj Twitter, mám dôležitú misiu. Táto žena bola účastníčkou konferencie o veľrybách. Je to jediná žena a zároveň jediná osoba, ktorá bola označená ako "neidentifikovaná" v jednom starom článku. Identita všetkých mužov je známa. Pomôžte mi odhaliť jej totožnosť."

Krátko nato Candice zavalili ponuky samozvaných detektívov, ktorí jej chceli pomôcť s vypátraním neznámej vedkyne. O pár dní neskôr, vďaka archivárovi z inštitúcie Smithsonian, vyšla totožnosť ženy konečne najavo. Jej meno je Sheila Minor Huffová, ktorá v čase, keď fotografia vznikla, pracovala ako analytička biologických vzoriek v organizácii Fish and Wildlife Service. Andersenová ju našla na Facebooku a kontaktovala. Neskôr jej Sheila v telefonickom rozhovore porozprávala o tom, ako v minulosti v oblasti, v ktorej pôsobila, dominovali muži, a taktiež priblížila detaily zo dňa, kedy dotyčná snímka vznikla. 

"Sheila je jedným z najskromnejších, najpokornejších a najmilších ľudí, s akými som kedy hovorila. Povedala mi, že vždy všetko treba robiť s vášňou," vyjadrila sa Candice pochvalne na adresu Huffovej. Tá má teraz 71 rokov, žije stále vo Virgínii, teší sa zo svojich piatich vnúčat a robí dobrovoľníčku v miestnom kostole.  

Viac o téme: Záhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu