Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Muž pil desiatky rokov tento nápoj: Skončil so znetvorenou postavou na FOTO

Tan by sa mal plne uzdraviť Zobraziť galériu (3)
Tan by sa mal plne uzdraviť (Zdroj: profimedia.sk)

XIANGYANG - Dôchodca z Číny sa pravidelným popíjaním silného ryžového vína dopracoval k anomálii, vďaka ktorej vyzerá ako Hulk. Lekári sú šokovaní z toho, že ochorenie nechal zájsť až tak ďaleko a neriešil ho. Našťastie jeho zdravotný stav nie je až tak vážny, ako sa zdá, a čoskoro by sa mal zlepšiť.

Známy prípitok "na zdravie" nemusí byť vždy o zdraví. Dôkazom je Číňan menom Tan, ktorý ešte ako tínedžer začal piť ryžové víno a odvtedy s tým už neprestal. Tento silný nápoj bol súčasťou jeho denného pitného režimu viac ako štyridsať rokov a denne si ho doprial aj liter. Keď sa mu v roku 1997 začali na krku tvoriť drobné tukové hrčky, jednoducho ich ignoroval. Situácia sa dramaticky zhoršila v roku 2011, kedy mužovi krk zhrubol. Momentálne ho má hrubší ako pás dospelého muža a jeho lekár iba krúti hlavou nad tým, ako mohol jeho pacient s takýmto "golierom" žiť a fungovať. Benígne mastné tumory mu totiž spôsobujú problémy s dýchaním a spustili bolesti.

Muž pil desiatky rokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Budeme musieť pristúpiť k liposukcii a  predpokladám, že sa všetko postupne upraví, keďže pacient už prestal s konzumáciou ryžového vína," povedal doktor Xiao Xuping po tom, ako dôchodcovi diagnostikoval Madelungovu chorobu známu ako lipomatóza. Ide o ochorenie tukového tkaniva a postihuje najmä mužov.

Muž pil desiatky rokov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Trpí ňou približne štyristo ľudí na svete, približne polovica z nich pochádza z Číny. Našťastie toto ochorenie nie je rakovinotvorné a vďaka úprave stravy a hlavne pitného režimu by mal byť pacient čoskoro v poriadku," dodal Xuping. 

Viac o téme: AlkoholizmusMadelungova choroba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu