Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žena (59) zjedla živé žaby, o päť rokov neskôr nastala hrôza: Z prsníka jej vytiahli hnus na FOTO

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

ČE-ŤIANG - Lekári vo východnej Číne zostali v šoku, keď počas operácie vytiahli pacientke z prsníka pásomnicu. Keď im potom povedala, ako sa asi do jej tela dostala, ostali prekvapení ešte viac. Pred rokmi totiž zjedla živé žaby, pretože si myslela, že ju vyliečia z reumy.

Lekárov v nemocnici Tongxiang Second People's Hospital v čínskej provincii Če-ťiang šokoval prípad päťdesiatdeväťročnej ženy. Tá bola hospitalizovaná po tom, ako si v prsníku nahmatala hrčku. Chirurgovia sa ju rozhodli odstrániť, no počas zákroku zistili, že je to vlastne trinásť centimetrov dlhá pásomnica. "V tkanive som zbadal objekt, ktorý pripomínal hlavu červa. Začal som to ťahať von a nakoniec som vytiahol pásomnicu," uviedol doktor Zhang Yun. 

Žena (59) zjedla živé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pacientka menom Yao sa neskôr priznala, že že pred piatimi rokmi zjedla tri živé žaby. Podľa ľudového liečiteľa ju mala totiž práve konzumácia týchto obojživelníkov vyliečiť z reumy, ktorá jej spôsobovala veľké bolesti. Nepomohlo a okrem bolesti kĺbov sa navyše nakazila aj parazitickou infekciou. 

Pacient sa sťažoval, že sa mu niečo hýbe v črevách: Odporné FOTO, toto z neho vyliezlo

Nie je to prvýkrát, čo bola Yao hospitalizovaná kvôli parazitom. Už pár mesiacov po tom, ako zjedla žaby, začala mať silné bolesti žalúdka. Lekári v nemocnici v Šanghaji zistili, že má v črevách parazita. Symptómy potom zmizli, až do momentu, kedy si žena v prsníku našla hrčku. Nie je jasné, či je teraz už úplne v poriadku, pretože larvy parazita sa mohli rýchlo rozšíriť aj do iných častí tela. 

Viac o téme: ČínaParazitPásomnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu