Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Študent (†22) sa pochválil kamarátom, že chodí so spolužiačkou: Potom ho našli mŕtveho

Edward bol medzi spolužiakmi obľúbený Zobraziť galériu (2)
Edward bol medzi spolužiakmi obľúbený (Zdroj: Facebook)

RAGLAN - Dvadsaťdvaročnému študentovi medicíny z Walesu sa zrútil život po tom, ako si z neho priatelia vystrelili. Ich kanadský žartík mladík nepochopil, pretože sa bál, že ho v dôsledku neho vylúčia zo školy. Čo sa začalo ako vtip, nakoniec bohužiaľ skončilo tragédiou. Siahol si kvôli tomu na život.

Edward Senior študoval medicínu na Swansea University, čím si plnil svoj sen z detstva. Usilovný študent vynikal už na strednej škole a vždy sa naplno venoval štúdiu. Pred časom začal chodiť so spolužiačkou a cez sms sa s tým pochválil svojim spoluhráčom z univerzitného klubu rugby. Tí si z neho chceli vystreliť a horúcu správu preposlali približne sto ďalším ľuďom. Edwarda sa to nesmierne dotklo, odcestoval domov a neskôr ho našli obeseného v lese blízko rodičovského domu. 

FOTO Študent (†22) sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Smutný prípad vyšetruje polícia. Rodina si myslí, že takto zareagoval, pretože sa bál prípadných komplikácií v škole, prípadne vylúčenia, pretože štúdium bral veľmi vážne. Prípadne sa obával, že ho niekto kvôli dotyčnej esemeske strápni.   

"Môj brat dokázal výnimočné veci. Bol výborný študent a talentovaný hráč rugby, hral dokonca aj kriket a futbal. Vždy sa šibalsky usmieval a dokázal rozžiariť všetko na okolí," povedal Max Senior. Šokovaní spoluhráči a spolužiaci nechápu, prečo Edward takto zareagoval. Tvrdia, že napriek tomu, že sa šíria rôzne klebety, oni sami sú z celej situácie zdrvení a špekulujú, či nebude za nešťastím niečo viac ako len incident s preposlanou sms. "Volali sme ho Ted a mali sme ho veľmi radi. Nepovedali sme mu ináč, iba blonďavý fešák. Je nepochopiteľné, čo sa stalo," vyjadrili sa spoluhráči.

FOTO Študent (†22) sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Policajti preverujú aj situáciu na univerzite. Jej vedenie popiera, že by bol Senior suspendovaný alebo že mal nejaké problémy. Nešťastná rodina medzičasom založila fond na podporu preventívnych projektov určených na ochranu mladých ľudí, ktorí sa pokúšali spáchať samovraždu.

Viac o téme: Samovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu