Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladík dostal list od posilňovne, do ktorej chodil: Skoro zinfarktoval, keď zistil, čo od neho chce

Michael Reed
Michael Reed (Zdroj: Facebook)

PERTH - Mladík z austrálskeho mesta Perth nedávno prežil najväčší stres svojho života. Dostal totiž list, v ktorom ho miestna posilňovňa vyzýva k zaplateniu dlžnej sumy za členstvo. Tá suma bola však astronomická a muž by na ňu nenašetril ani za sto rokov. Všetko sa však podarilo vysvetliť.

Michael Reed takmer dostal infarkt, keď si prečítal list, ktorý si nedávno našiel v schránke. Posilňovňa, ktorú navštevoval, mu poslala poslednú výzvu na zaplatenie dlhu. Jeho výška podľa Anytime Fitness dosahovala astronomických 10 296 696 austrálskych dolárov, čo je v prepočte takmer 6,5 milióna eur. V liste stálo: "Do dnešného dňa ste nereagovali na naše výzvy týkajúce sa vyrovnania vášho dlhu, takže sme nútení podniknúť ďalšie kroky. Ak tomu chcete zabrániť, prosím, ihneď nás kontaktujte a vyššie uvedenú sumu uhraďte." Mladík list zverejnil na Facebooku s vtipným statusom, keď napísal: "Ak máte nejaké drobné navyše, pošlite mi ich, alebo pre mňa založte zbierku na stránke GoFundMe."

Mladík si neskôr uvedomil, že vlani zrušil kreditnú kartu, ktorú predtým každý mesiac používal na uhrádzanie členského v posilňovni. Tento fakt jej ale zabudol oznámiť. Napriek tomu tvrdí, že až doteraz žiadne oznámenie, v ktorom by ho informovali o tom, že dlží peniaze za členské, nedostal. 

Mladík dostal list od
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Facebook)

Všetko sa nakoniec podarilo vysvetliť. Hovorca spoločnosti Dun & Bradstreet, ktorá od posilňovne prevzala jej pohľadávku, uviedol, že to všetko bol len omyl. "Sme radi, že môžeme Michaelovi oznámiť, že žiadnych desať miliónov posilňovni nedlží. Zároveň sa mu chceme ospravedlniť za spôsobené zmätky a dúfame, že ho to neodradí od ďalšieho cvičenia. Aby sme tomu zabránili, zaplatili sme mu členské na ďalší rok," píše sa v stanovisku firmy. 

Viac o téme: DlhPosilňovňaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu