Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Zoo pod paľbou kritiky: Orangutanovi vo výbehu dovolila robiť niečo strašné

Orangutan s cigaretou
Orangutan s cigaretou (Zdroj: YouTube/fox news)

BANDUNG - Indonézska zoologická záhrada v meste Bandung čelí kritike kvôli tomu, že nechala jedného orangutanieho samca fajčiť cigaretu. Ošetrovatelia nijako nezabránili 22-ročnému Bandunovi, aby zdvihol zapálenú cigaretu vhodenú do jeho výbehu návštevníkom a začal ju fajčiť. Indonézske zoologické záhrady sú často kritizované za zlú úroveň starostlivosti o zvieratá, uviedol web televízie BBC.

Opičiak Bandun sa stal hviezdou sociálnych sietí po tom, čo jeden z návštevníkov nakrútil jeho fajčiarsku skúsenosť na video. Kým u časti ľudí vyvoláva pohľad na orangutana s cigaretou v ruke úsmev, iní za ním vidia ďalšie zlyhanie niektorej z indonézskych záhrad."Takmer všetky zoo sú v biednom stave ... počnúc klietkami, cez kŕmenie až po zdravie zvierat," povedal pre BBC zakladateľ indonézskej spoločnosti ochrancov zvierat Marison Guciano.

Ošetrovatelia mali podľa ochrancov zabrániť, aby sa opica k cigarete dostala a mohla ju fajčiť. Pracovníci záhrady sa bráni tvrdením, že priamo v mieste orangutanovho výbehu je ceduľa výslovne zakazujúca návštevníkom, aby zvieratám hádzali jedlo či cigarety. Indonézia patrí ku krajinám, kde je najviac fajčiarov v pomere k počtu obyvateľov.

Niektorí aktivisti už od vlaňajška volajú po zatvorení bandungskej zoologickej záhrady, v ktorej sú podľa nich niektoré zvieratá podvyživené, či majú iné zdravotné ťažkosti.

Viac o téme: CigaretaZooOrangutanKritikaIndonézia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu