Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík sa bol potápať na Bali: To, čo nakrútil na VIDEO v hĺbke oceána, ho šokovalo

Rich pláva medzi plastom v oceáne Zobraziť galériu (3)
Rich pláva medzi plastom v oceáne (Zdroj: YouTube)

MANTA POINT - Potápač, ktorý žije na Bali, zverejnil poriadne šokujúce zábery natočené pod hladinou oceána. Zachytávajú množstvo plastového odpadu, ktorý sa tam dostal nie inak, než ľudskou činnosťou.

Rich Horner sa 3. marca potápal v obľúbenej potápačskej lokalite Manta Point pri brehu ostrova Nusa Penida v súostroví Bali. Oceánske prúdy ho zatiahli do oblasti plnej medúz, planktónu, listov, konárov a... plastu. "Plastové vrecká, fľaše, poháre, vedrá, slamky, košíky, plastové tašky, ešte viac plastových tašiek, plast, plast, samý plast, ktorý prúdy odnášajú ďalej do Indického oceána!" napísal v komentári videa, ktoré pod vodou natočil.

Mladík sa bol potápať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Horner, ktorý pochádza z Británie, no na Bali žije už niekoľko rokov, bol zhrozený množstvom plastu, ktoré sa v mori nachádza. To, že ho je tam dosť, je dobre známy fakt, no toľko odpadu pokope ešte nikdy predtým nevidel. Pravdepodobne ho tam z pevniny zaniesli silné búrky a lejaky. 

Mladík sa bol potápať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

FOTO, ktoré ukazuje skutočnú enviromentálnu hrôzu: Karibik zaplavený plastovým odpadom

Horner video zverejnil preto, aby sa ľuďom konečne otvorili oči. Podľa odhadov odborníkov množstvo plastového odpadu do roku 2050 preváži množstvo rýb s viac ako piatimi biliónmi kusov plastu, ktoré sa nachádzajú v svetových vodách už v súčasnosti.  

Viac o téme: PlastOdpadBaliOceán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu