Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodina s deťmi urobila susedke zo života peklo: Draho za to zaplatí, a to doslova

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Odškodnenie 100-tisíc libier (111-tisíc eur) za hlučné správanie musí zaplatiť jedna britská rodina s deťmi susedke z bytu pod ňou. Rozhodol o tom súd, podľa ktorého mala rodina položiť na drevené podlahy koberce. O prípade z luxusnej londýnskej štvrti Kensington informovali britské médiá.

Bohatá bankárka Sarvenaz Fouladiová, žijúca v byte za 2,6 milióna libry so svojou matkou, argumentovala tým, že kvôli lomozu ozývajúcemu sa zhora nemá cez deň pokoj. Podľa vlastných slov sa nevyspí ani v noci, pretože hluk neustáva. Počuť je všetko, umývanie riadu, chladničku a predovšetkým deti, ktoré si z bytu urobili ihriská ihriska. 

Rodina s deťmi urobila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Advokát rodiny kontroval tým, že bankárka je precitlivená, a že ruch súvisí s bežnými každodennými aktivitami rodiny. Sudca však rozhodol, že rodina s deťmi síce nepôsobila hluk úmyselne, ale že ruch naozaj narušoval život sťažovateľky. Rodina podľa neho porušila nájomnú zmluvu tým, že si nechala urobiť nové drevené podlahy bez povolenia a nepoložila na ne koberce, ktoré by hluk tlmili.

Viac o téme: DetiHlukSuseda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu