Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Desivé zábery zo ZOO: VIDEO len pre silné povahy, utrpenie vyhladovaných zvierat

(Zdroj: profimedia.sk)

CARACAS - Zoologická záhrada vo venezuelskom meste San Francisco musela uzavrieť svoje brány verejnosti, keď sa na sociálnych sieťach objavili fotografie zúbožených zvierat. Mnohé z nich trpia podvýživou kvôli nedostatku financií aj nedostupnosti potravín v tejto juhoamerickej krajine. Ošetrovatelia tak museli obetovať kačice, ošípané či kozy, aby nakŕmili iné zvieratá, z ktorých niektoré patria k ohrozeným druhom.

Najkrutejšia praktika ZOO vyšla na povrch: VIDEO Pytóny kŕmili živými šteniatkami

Zábery vychudnutého podvyživeného tigra či pumy vychudnutej na kosť šokovali užívateľov sociálnych sietí, zoologická záhrada preto radšej pre verejnosť zavrela brány. Jeden z jej ošetrovateľov povedal anonymne miestnemu denníku Panorama, že množstvo mäsa, ktoré by mali zožrať mačkovité šelmy za deň, dostávajú v tomto zariadení len raz týždenne.

Dvaja karančovia mali taký hlad, že zožrali iného dravého vtáka vo svojej klietke. "To isté urobil pár sov," povedal ošetrovateľ miestnemu denníku. Tiež pár kondora andského, ktorý bol súčasťou projektu na reprodukciu tohto ohrozeného druhu, už niekoľko týždňov nedostal poriadne kŕmenie.

Videá nie sú vhodné pre ľudí s citlivou povahou!

"To, čo som videl v tej zoo vo (venezuelskom) štáte Zulia, sa dá pochopiť v krajinách, kde zúria ozbrojené konflikty," popísal otrasnú situáciu v zooparku veterinár Carlos Silva. Vo Venezuele vojna nie je, ale tamojšia ekonomika je už niekoľko rokov v kríze. Značný podiel na nej má politika socialistickej vlády, ktorá sa navyše nedokázala vyrovnať s prudkým prepadom cien ropy na svetových trhoch.

Pomoc venezuelským zoologickým záhradám ponúkol mexický herec a filantrop Raúl Julia Levy. "Pán prezident Nicolas Maduro, chcem vám ponúknuť pomoc svojej nadácie k záchrane zvierat v zoologických záhradách vo Venezuele. Môžeme ich zachrániť, mám väzby na zooparky v celom svete," napísal herec na twitteri. Odpoveď od Madura zatiaľ nedostal.

Nedostatkom potravín a liekov trpí vo Venezuele veľká časť obyvateľstva a desaťtisícom detí hrozí podľa humanitárnej organizácie Caritas tento rok smrť kvôli podvýžive. Autoritárska vláda prezidenta Nicolasa Madura ale odmieta priznať, že je v krajine humanitárna kríza a pomoc dováža len z niekoľkých málo krajín a v nedostatočnom množstve.

Viac o téme: ZooSan FranciscoVenezuelaZoologická záhra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu