Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chlapec (†13) si dal v nemocnici raňajky, ktoré mu priniesla sestrička: Krátko nato bol mŕtvy

Chlapec zomrel v nemocnici po tom, čo zjedol raňajky Zobraziť galériu (2)
Chlapec zomrel v nemocnici po tom, čo zjedol raňajky (Zdroj: FB/7 News Melbourne)

FRANKSTON - Miestna austrálska nemocnica zapríčinila smrť trinásťročného chlapca, ktorý v nej bol hospitalizovaný. Naservírovala mu raňajky, ktoré obsahovali alergény, na ktoré podľa súdnej pitvy Louis Tate umrel. Nemocnica sa teraz len ospravedlňuje.

Svetovými médiami otriasa tragický škandál spred troch rokov. V austrálskej nemocnici Frankston prišiel v roku 2015 o život 13-ročný Louis Tate. Chlapec bol v nemocnici prvýkrát hospitalizovaný v októbri. Tate bol silný astmatik a danú nemocnicu už v minulosti navštevoval na pravidelne báze. Avšak posledná kontrola sa mu, žiaľ, stala osudnou.

Louis Tate (†13)
Zobraziť galériu (2)
Louis Tate (†13)  (Zdroj: FB/7 News Melbourne)

Nemocnica evidovala Louisove alergie a taktiež mala priamo od rodičov zoznam alergénov a potravín, ktoré ich syn za žiadnych okolností nemohol konzumovať. Napriek tomu umrel, keď mu v októbri 2015 naservírovala sestrička raňajky.

Slovák sa poriadne vytočil na nákupe: Takú by som jej vylepil po pysku, že by jej dvere dali druhú!

Chlapec bol veľmi alergický na mlieko, orechy a vajcia. Zahraničné médiá informovali, že chlapec sa dokonca sestričky opýtal, či má v pohári naozaj sójové mlieko. Sestrička ho uistila, že sa nemusí ničoho báť a nehrozí mu alergická reakcia. O chvíľu mu začali brnieť pery. Ďalšie faktory alergie boli malígna hypertermia a anafylaktický šok. Lekárom sa 13-ročného Louisa napriek veľkej snahe nepodarilo zachrániť.    

Vyšetrovanie sa vlečie už 3 roky a stále nie je potvrdená oficiálna príčina jeho smrti. Pracovník, ktorý vykonal obhliadku mŕtveho tela, Phillip Byrne na súde uviedol, že nevie potvrdiť, či bolo spúšťačom alergie kravské mlieko alebo iný alergén. Prípad nie je do dnešného dňa uzavretý. Rodičia sa dodnes vyrovnávajú so smrťou svojho malého syna. Otec Louisa na súde povedal, že ak by ich syn nezjedol tie raňajky, dnes by bol nažive.

Rodičia zosnulého chlapca
Zobraziť galériu (2)
Rodičia zosnulého chlapca  (Zdroj: FB/7 News Melbourne)

Byrne dal na vedomie, že nemocnica, v ktorej Tate zomrel, aktuálne prechádza radikálnymi zmenami v stravovaní. Aplikuje sa v nej nový systém, ktorý je vraj pre pacientov bezpečnejší.

Viac o téme: NemocnicaSmrťAlergiaAstmaFrankstone
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu