Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Milenci stroskotali a uviazli na opustenom ostrove: Za svoj život vďačia štyrom písmenám

Aj tento nápis prispel k ich záchrane
Aj tento nápis prispel k ich záchrane (Zdroj: Twitter)

QUEENSLAND - Austrálsky pár, ktorý rybárčil v oblasti Percy Islands, sa dostal do zúfalej situácie po tom, ako sa v noci nad oblasťou prehnala séria búrok. Vyčerpanú a zranenú dvojicu sa našťastie podarilo záchranárom úspešne nájsť a dostať domov.

Rybačka neďaleko pobrežia austrálskeho štátu Queensland mohla mať pre jeden pár tragický koniec. Ničivej sile búrky totiž neodolala päťmetrová rybárska loď, v ktorej sa viezli. Odhodila ju do jedného zo skalných útesov neobývaného ostrova Avoid Island a úplne ju zničila. Dvojica tak bola prinútená stráviť zvyšok noci na ostrove a bezradne dúfať, že čoskoro dorazí pomoc. Ráno do piesku na pláži napísali odkaz "HELP" (Pomoc) a začali vysielať núdzový signál. Našťastie ho zachytili záchranári a okamžite leteli zúfalcom na pomoc.

"Vyčerpaný pár sme našli po tom, ako sme zachytili tiesňový signál približne dvadsať kilometrov od ostrova Avoid, na ktorom si dvojica urobila dočasné táborisko," zhodnotil priebeh akcie jeden zo záchranárov. Mladý pár neutrpel žiadne zranenia a toto dobrodružstvo prežil bez ujmy. 

Viac o téme: AustráliaStroskotanci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu