Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ženu (†37) pochovali zaživa: 11 dní sa zúfalo snažila vyhrabať von, z tých DETAILOV až zamrazí

Rosalinda podľa všetkého ešte žila Zobraziť galériu (3)
Rosalinda podľa všetkého ešte žila (Zdroj: Facebook)

RIACHAO DAS NEVES - Rodina tridsaťsedemročnej Brazílčanky tvrdí, že bola pochovaná zaživa a jedenásť dní sa snažila vyhrabať z hrobu von. Nález vo vykopanej rakve dokazuje, že mali pravdu. Z tohto príbehu človeka až zamrazí, takú hrôzu neprajete asi ani vášmu najväčšiemu nepriateľovi.

Rosangela Almeida dos Santosová z brazílskeho štátu Bahia bola koncom januára prevezená do nemocnice po tom, ako sa už dlhšie sťažovala na zničujúcu únavu, ktorou trpela od svojich siedmich rokov. V nemocnici však utrpela dve zástavy srdca a neskôr septický šok. Lekári ju 28. januára vyhlásili za mŕtvu.

Ženu (†37) pochovali zaživa:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Santosovej rodina sa s ňou rozlúčila a vystrojila pohreb v jej rodnom meste Riachao das Neves na severovýchode krajiny. Po necelých dvoch týždňoch ale telo exhumovali, pretože viacerí ľudia vraj počuli, ako sa z cintorína ozýva krik a stony. "Bola som sa tam pozrieť. Stála som pred hrobom a zreteľne som počula, akokeby niekto klopal zvnútra na rakvu. Myslela som, že si len zo mňa strieľajú deti, ktoré sa často hrávajú na cintoríne, no potom som začula aj stonanie. Po chvíli ustalo," povedala Natalina Silvová. 

Ženu (†37) pochovali zaživa:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/G1 - O Portal de Notícias da Globo)

Najdesivejší okamih jej života: Snúbenicu (34) pochoval zaživa, nechtami sa vyškriabala z hrobu

Keď príbuzní otvorili truhlu, boli zhrození. Nebohá bola totiž v inej polohe, než v akej bola pochovaná. Jej telo bolo ešte stále teplé, čo svedčilo o tom, že umrela len pred veľmi krátkym časom. Na rukách a čele mala zranenia, okolo nej boli stopy krvi a taktiež nechty. Všetko jasné dôkazy o tom, že Rosangela nebola mŕtva a niekoľko dní sa zrejme zúfalo snažila dostať von zo svojho zajatia. 

Príbuzní zosnulej všetko nahlásili miestnej polícii, ktorá už prípad vyšetruje. "Lekárov z ničoho neobviňujeme, nechceme nikomu spôsobiť problémy. Ale niekde sa musela stať chyba; nie je možné, aby bolo telo po jedenástich dňoch pod zemou stále teplé," uviedla Almeidina sestra Isamara. Santosová bola vydatá, no deti nemala. 

Viac o téme: BrazíliaPochovaná zaživa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu