Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žene povedali, že má rakovinu a umrie: Manžela donútila k rozvodu, teraz prišiel šokujúci zvrat

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TEHERÁN - Tridsaťpäťročná Iránka Mahtab po tom, ako sa dozvedela, že má rakovinu a čoskoro zomrie, primäla manžela, aby sa ešte počas jej života znovu oženil. Proti jeho vôli mu našla nevestu - svoju kamarátku. Potom ale vyšlo najavo, že diagnóza bola nesprávna. Žena teraz chce, aby sa muž s jej náhradníčkou rozviedol. Prípad sleduje celý Irán, pretože ani renomovaní právnici si s ním nevedia rady.

Podľa miestnej tlače je ale druhá žena tehotná a s rozvodom nesúhlasí ani ona, ani jej manžel, o ktorého sa obe doťahujú. Mahtab sa obrátila na súd, ktorý sa zaoberá rodinnými spormi. Argumentuje, že keď mužovi odporúčala svadbu, mala na mysli prospech rodiny. Po zmene okolností však trvá na tom, že nová žena musí odísť. 

Žena poslala manželovi FOTKU, lebo sa mu po nej cnelo: Reagoval rozvodom

Manžel nesúhlasí a bráni sa tým, že on ani nová manželka sa pôvodne vziať nechceli. Teraz ale nemôže tehotnú ženu vyhodiť na ulicu. Chce sa postarať o obe ženy a ponechať si ich. Islamský zákon také riešenie umožňuje, Mahtab je ale proti. 

Žene povedali, že má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Iránska tlač napísala, že sudca Behrúz Mohádžerí má za sebou prax niekoľko desiatok rokov vo funkcii rodinného právnika a riešil už tie najpodivnejšie prípady. Tento je ale pre neho úplne nový, takže si vyžiadal čas na rozhodnutie. 

Viac o téme: SvadbaRakovinaIrán Rozvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu