Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Päť DÔVODOV, prečo sa mužom zmenšujú penisy: Takto sa dá tomu zabrániť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Muži, ktorí si zakladajú na veľkosti svojej pýchy, by mali vedieť, že ich penis sa môže nečakane zmenšiť. Príčinou tejto zmeny môžu byť viaceré faktory. Mali by ste sa preto s nimi oboznámiť a skúsiť ovplyvniť aspoň tie, u ktorých je to možné.

Penis môže počas života svojho majiteľa stratiť zo svojej dĺžky až 2,5 centimetra. Napriek tomu, že za jeho zmenšením väčšinou stoja zdravotné problémy, sú tu ešte faktory, ktoré môžete ovplyvniť a zmrštenie pohlavného orgánu aspoň pribrzdiť. Čo teda ovplyvňuje jeho veľkosť a dostatočnú erekciu?

Fajčenie

Niektoré toxíny v cigaretách môžu poškodiť krvné cievy vo všetkých orgánoch vrátane penisu. A to nie je jediná zlá správa. Pravidelné a nadmerné poťahovanie z cigarety negatívne vplýva aj na erekciu. Potešujúce je, že ide o faktor, ktorý môžete ovplyvniť. Prestať fajčiť je síce pre mnohých extrémne ťažké, ale vidina zdravého a funkčného penisu je skvelou motiváciou.

Päť DÔVODOV, prečo sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Užívanie liekov

Nanešťastie, užívanie liekov mnohí muži nemôžu nijako ovplyvniť. Pokiaľ to ich zdravotný stav nedovolí, lieky jednoducho musia brať. Ak sa však radi a veľa dopujete liekmi na bolesť či únavu, mali by ste si rozmyslieť, či je ich užívanie naozaj nutné. Mnohé z analgetík sú totiž považované za zabijakov erekcie.

Starnutie

V tomto prípade sa naozaj nedá nič robiť. Tak, ako vek uberá na kráse, rovnako odoberá aj z pevnosti tela. Tomuto sa nevyhne ani pohlavný orgán. Ženám chabne vagína, mužom penisy. Je to skrátka tak.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Operácia prostaty

Asi 70 percent mužov, ktorí podstúpili operáciu rakoviny prostaty, potvrdilo, že po nej sa im výrazne zmenšil penis. V porovnaní so skutočnými zdravotnými problémami nie je scvrknutie pohlavného orgánu až taký problém. Dôležité je, že operácia pomohla a vy ste zdraví.

Peyronieho choroba

Tá spôsobuje, že penis sa po stoporení zakriví. Zablokuje sa tak prietok krvi a penis sa nedokáže dostatočne vzpriamiť. Ide o zdravotný problém, ktorý sa dá aspoň čiastočne zmierniť užívaním vitamínov a výživových doplnkov. Chirurgický zákrok v tomto prípade nič nevyrieši.

Viac o téme: PenisZmenšenie penisu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu