Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dedinčania objavili v strome páriace sa pytóny: VIDEO hnusu, ktorý potom nasledoval

Hady vytiahli zo stromu Zobraziť galériu (3)
Hady vytiahli zo stromu (Zdroj: YouTube/Viral Press)

BORNEO - Miestni obyvatelia našli minulý týždeň počas loveckého výletu na malajzijskom ostrove Borneo párik pytónov v spadnutom strome. Hladní dedinčania obrovskú samicu, dlhú vyše šesť metrov, a malého samca, zabili, rozrezali a vysmažili. V tejto oblasti sa totiž ich mäso považuje za delikatesu.

Záhadný objav pri Stupave: FOTO Tomáša počas prechádzky prekvapil exotický tvor v tráve

Keď prechádzala okolo, začula skupina mužov zo suchého deravého stromu divné zvuky. Pomocou reťazovej píly rozrezali kôru a boli nadšení z toho, že vidia plazy, ktoré sú v odľahlej oblasti Sarawak považované za pochúťku. Zvieratá potom vytiahli, zastrelili, naložili na korbu pick-upu a odviezli do dediny, kde zožali so svojím úlovkom veľký úspech.

Dedinčania objavili v strome
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

Podľa miestnych zvykov sa pytónie mäse griluje na ohni alebo vypráža v panvici so zeleninou a potom sa podáva s ryžou. Natešený Tinsung Ujang (60), ktorý párik objavil, uviedol, že obyvatelia dediny Bintulu neďaleko rieky Kelawit budú teraz hodovať niekoľko dní.

"Pozrel som sa do diery v dreve a bol som prekvapený, keď som uvidel samicu, ako sa pári s menším hadom. Museli sme drevo rozrezať, aby sme sa k nim dostali. Bolo zložité oddeliť hady od seba kvôli ich veľkosti a polohe. Boli spolu prepletení," povedal Ujang pre tamojšie médiá.

Dedinčania objavili v strome
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

Pokým samica merala viac ako šesť metrov, samec bol popri nej pomerne malý. "Bol to úžasný objav. Oboch plazov som zastrelil, pretože pre našu komunitu je to exotické jedlo, ktoré je aj našim obľúbeným pokrmom," vysvetlil.

"Hadie mäso bolo potom rovnomerne rozdelené medzi dedinčanov a neďalekých poľnohospodárskych pracovníkov," dodal Ujang.

Druh pytóna nachádzajúci sa v juhovýchodnej Ázii patrí medzi najdlhšie a najväčšie hady sveta. Je vynikajúci plavec a podobne ako všetky pytóny ani on nie je jedovatý.

Viac o téme: HadPytónBorneo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu