Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Farmára skoro porazilo, keď zbadal, čo má v kravíne: Z drámy sa vykľul hlúpy žart

Bol iba plyšový. Zobraziť galériu (4)
Bol iba plyšový. (Zdroj: FB)

PETERHEAD - Plyšový tiger odložený v kravíne v škótskom mestečku Peterhead cez víkend zamestnal niekoľko útvarov miestnej polície vrátane zásahového tímu. Políciu privolal veľmi rozrušený farmár, ktorý hračku považoval za živú šelmu. Pravda vyšla najavo až po 45-minútovom zásahu, napísala agentúra AP.

Muž totálne zmiatol policajta: Stačili štyri hodiny a jeho výtvor je hitom internetu

"V sobotu večer nám telefonoval mimoriadne rozrušený občan," popísal situáciu inšpektor v Peterheade George Cordiner. "Nech sa ten telefonát mohol javiť ako neobvyklý, každé nahlásenie potenciálneho nebezpečenstva pre verejnosť sa musí brať vážne," povedal.

FOTO Farmára skoro porazilo,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Dvadsaťštyriročný farmár poslal polícii aj rozmazanú fotografiu tigra posadeného uprostred kravína. "Nemal som žiadne pochybnosti, že je skutočný. Na smrť ma to vydesilo. Bál som sa, že mi zožerie všetky kravy, než sa ho polícii podarí zastreliť," povedal Bruce Grubb. Na jeho úsudok vraj nemal vplyv alkohol, hoci išiel kravy skontrolovať uprostred večierku, ktorý na farme práve usporadúval pre priateľov. "Bol som úplne triezvy," povedal.

FOTO Farmára skoro porazilo,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Ako sa napodobenina šelmy do kravína dostala, nebolo ihneď jasné. Podľa denníka The Scottish Sun mohlo ísť o žart.

FOTO Farmára skoro porazilo,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Nebolo to prvýkrát, čo sa britskí policajti ocitli v pohotovosti kvôli plyšovému tigrovi. V máji 2011 bol v akcii v juhoanglickom Southamptone okrem ozbrojených strážcov zákona tiež vrtuľník, keď niekoľko obyvateľov upozornilo na bieleho tigra sediaceho na lúke. Policajti ale všetko zobrali športovo a zo zásahu sa vraj vracali s úsmevom.

Viac o téme: Plyšová hračkaTigerPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu