Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jed z kobry dostal do nemocnice 60 ľudí: Keď zistíte, ako sa dostal do ich tela, nebudete veriť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MPOZA - V malej dedinke v Juhoafrickej republike bolo prevezených takmer šesťdesiat ľudí do nemocnice. Z mäsa mŕtvej kravy, ktorú usmrtila kobra, sa okrem iných priotrávilo šestnásť detí a štyria seniori. Dedinčania sa sťažovali na ukrutné bolesti v oblasti žalúdka a hnačky.

Vo štvrtok 1. februára sa v provinčnej dedinke Východného Kapska odohrala dráma. Obyvatelia dedinky Mpoza našli mŕtvu kravu. Podľa informácií zo zahraničných médií ju obyvatelia skonzumovali. Kravu údajne usmrtila kobra, ktorej jed nainfikoval mäso. Následkom otravy bolo 60 ľudí prevezených do miestnej nemocnice Mthatha. Pacienti sa sťažovali na ťažkosti spojené s kŕčmi v žalúdku, bolesti hlavy a hnačku či zvracanie. Medzi otrávenými sa nachádzalo aj šestnásť detí a štyria starší ľudia.

Tamojšie ministerstvo zdravotníctva v tejto spojitosti vyzvalo obyvateľov, aby za žiadnych okolností nekonzumovali mäso z mŕtvych zvierat, ktoré nájdu. Hovorca Sizwe Kupelo občanov v mene ministerstva zdravotníctva varoval, že toto konanie je veľmi nebezpečné.

Richard hral golf, keď zrazu s hrôzou prestal: FOTO drsného súboja medzi aligátorom a pytónom

V Juhoafrickej republike dedinčania
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

V jede kobry sa nachádza tzv. postsynaptický neurotoxín, ktorý sa dokáže veľmi rýchlo rozšíriť do krvného obehu uštipnutého. Po tom, čo sa jed dostane do krvného obehu obete, nastáva respiračné zlyhanie orgánov a smrť.

Viac o téme: HadJedOtravaKobra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu