Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO potkana, ktorý sa sprchuje ako človek, obletelo svet: Najavo vyšla krutá pravda

Potkan sa nezabával, hoci to tak vyzerá Zobraziť galériu (3)
Potkan sa nezabával, hoci to tak vyzerá (Zdroj: YouTube)

HUARAZ - Milióny ľudí po celom svete si pozreli video s potkanom, ako si užíva sprchu v kúpeľni istého mladíka. Teraz ale vyšlo najavo, že podľa všetkého pri tom naopak trpel. To, na čom sa smiali mnohí užívatelia, úbohému zvieraťu ničilo kožu.

Tento týždeň svet obletelo video pochádzajúce z Peru, na ktorom je zachytený potkan, ako sa zdanlivo umýva pod prúdom mydlovej vody. Na prvý pohľad to vyzerá tak, že vykonávanie osobnej hygieny užíva. Autorom záberov je Jose Correa, ktorý sa živí ako DJ. Pre portál Gizmodo povedal, že sa sprchoval minulú sobotu ráno, keď k nemu pribehol potkan. "Správal sa úplne ako človek, ešte nikdy som nič také nevidel. Zdržal sa u mňa asi pol minúty, potom utiekol preč. Asi sa jednoducho chcel len dobre umyť."

VIDEO potkana, ktorý sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

No Correa sa mýli. Tuomas Aivelo, expert na biológiu mestských potkanov z Univerzity v Helsinkách totiž tvrdí, že mydlo potkana poriadne drážidlo a pálilo mu kožu, v dôsledku čoho hlodavec trpel. "Potkan na videu sa divne hýbe. Takto sa hýbe len vtedy, keď sa chce niečoho zbaviť, niečo zo seba striasť. V tomto prípade mydlovej peny," uviedol. 

VIDEO potkana, ktorý sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Aivelo preto v tejto súvislosti radí, že ak niekedy zbadáte nejaké zviera s podobným správaním, nevyťahujte hneď telefóny, aby ste ho nahrali, ale vedzte, že možno kvôli niečomu trpí. 

Viac o téme: Potkan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu