Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Muž neplatí žiadne nájomné a býva na jednom z najkrajších miest sveta: Takto to dokázal

V hrade si žije ako kráľ Zobraziť galériu (4)
V hrade si žije ako kráľ (Zdroj: YouTube)

RIO DE JANEIRO - Brazílčan Marcio Mizael Matolias si vďaka vynaliezavosti užíva zo svojho neobvyklého obydlia na pláži výhľad priamo na more. Za tento nadštandard pritom neplatí ani cent; býva totiž v dome z piesku, a to už dlhých 22 rokov.

Marcio už viac ako dve desiatky rokov žije na pláži Barra da Tijuca v Riu de Janeiro vo svojom hrade z piesku. Neustále ho zveľaďuje a udržuje, aby mu bezpečne slúžil. A hoci mnohí nad jeho netradičným bývaním krútia hlavou a vo svojskom Brazílčanovi vidia spoločenského skrachovanca, pohľad z "okna" jeho obydlia a pohodový prístup k životu mu môžu všetci závidieť.

VIDEO Muž neplatí žiadne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Matolias svoj hrad obklopil knihami, golfovými palicami a rybárskymi prútmi, jednoducho vecami, bez ktorých si nedokáže predstaviť svoj život. Z času na čas zapózuje turistom na drevenom tróne s korunou na hlave a žezlom v ruke, pretože sa cíti ako kráľ. "Žijem si naozaj kráľovsky a nestojí ma to veľa. Vyrastal som v zálive Guanabara neďaleko Ria, nedokázal by som žiť inde ako na pláži," hovorí.

VIDEO Muž neplatí žiadne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Svoje rozhodnutie žiť v hrade z piesku odôvodňuje tým, že nemal na nákup drahého pozemku. O svoju "nehnuteľnosť" sa príkladne stará a patrične ju udržuje. Hneď, ako spozoruje, že sa niečo začína rozpadať, zabúda na šľachtické maniere, siahne po lopate a steny z krehkého piesku okamžite spevní. Voľný čas trávi čítaním kníh, hraním plážového golfu a rybačkou.

VIDEO Muž neplatí žiadne
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

"Jedinou nevýhodou sú vysoké horúčavy, ktoré niekedy príliš rozpália piesok. Vtedy sa vo vnútri nedá vôbec spať a ja musím ísť k priateľke," dodáva Mizael. 

Viac o téme: Rio de janeiroHrad z pieskuMarcio mizael matolias
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu