Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Letuška sa naklonila nad pasažierku, tá neverila vlastným očiam: Toto som vidieť nechcela!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WELLINGTON - Na stole senátora Malajzie pristál list istej June Robertsonovej. Sťažuje sa v ňom na nevhodné uniformy letušiek, ktoré už stihli pobúriť množstvo cestujúcich vrátane nej. Novozélanďanka takto reagovala na jeho vyhlásenia ohľadom uniforiem letušiek, ktoré nedávno adresoval tamojším leteckým spoločnostiam.

Doktorka June Robertsonová z Welingtonu veľmi rada cestuje a často navštevuje Malajziu, pretože túto krajinu považuje za sympatickú a pohostinnú. Novozélanďanka, ktorá samu seba opisuje ako úspešnú profesionálku v strednom veku, do tejto ázijskej krajiny posledných desať rokov lieta až dvakrát ročne. Má zmapovanú miestnu politickú situáciu a sleduje vyjadrenia jej predstaviteľov. Neunikli jej preto ani nedávne vyhlásenia senátora Malajzie Datuka Hanafiho Mamata, v ktorých poukázal na výstredné uniformy letušiek. Zároveň vyzval predstaviteľov miestnych spoločností, aby pri výbere oblečenia pre personál viac rešpektovali islamské právo šaría. Senátor netušil, že svojou kritikou nakopne June k tomu, aby sa mu za jeho stanovisko k sporným uniformám písomne poďakovala. 

Letuška sa naklonila nad
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Keď som čakala na letisku v Kuala Lumpur, jedna z letušiek spoločnosti AirAsia sa pri nákupe v obchode len trošku naklonila a už jej bolo vidno spodnú bielizeň," opísala svoju skúsenosť Robertsonová. Podľa nej je neprípustné, aby uniformám leteckého personálu chýbala elegancia a boli tak ležérne. "Neskôr ma v biznis triede obsluhovala jej kolegyňa a nemala zapnuté vrchné gombíky na blúzke. Keď sa naklonila, videla som jej celé prsia," pohoršovala sa ďalej pasažierka.

Letuška dostala padáka: Keď uvidíte, čo robila s jedlom pre pasažierov, vyhodili by ste ju aj vy

Odhalenú letušku vraj na faux pas upozornila a poprosila ju, aby si blúzku zapla. Neskôr poďakovala Mamatovi za to, že trvá na zmene oblečenia personálu aeroliniek. "Vždy sa mi páčilo, že ženy vo vašej krajine nechodia oblečené ako prostitútky a rešpektujú spoločenské pravidlá. Malo by to tak ostať aj naďalej," domnieva sa June. 

Viac o téme: UniformaLetuškaPrsia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu