Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Toto je najstresujúcejšia sexuálna poloha: Vhodná len pre tých najobratnejších

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Experimentovanie v sexe je zvláštnou partnerskou kapitolou, ktorá môže zo vzťahu vyháňať nudu a sklamanie. Je iba na partneroch, do akej miery budú ochotní a schopní plniť si navzájom sexuálne túžby a sny. V jednom sa však zhodnú - v polohe, ktorá je pre obe pohlavia rovnako stresujúca.

Internetový portál Superdrug’s Online Doctor sa zameral práve na šteklivú tému sexuálnych experimentov a oslovil tisícku zadaných žien a mužov z Európy a USA, aby vyjadrili svoj postoj k sexuálnym polohám.  Označiť mali najviac preferované, ale aj tie, ktoré v nich vyvolávajú úzkosť a napätie. Vznikol tak veľmi zaujímavý rebríček obľúbenosti polôh, ktorý potvrdil, že väčšina z opýtaných najviac dôveruje klasike.

Toto je najstresujúcejšia sexuálna
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Za najviac stresujúcu a nepohodlnú polohu označili respondenti polohu 69 v stoji. Tá sa nepáčila až 56,8 percentám mužov a 42,7 percentám žien. Na druhej priečke skončil análny sex, keď približne 30 percent mužov a takmer 55 percent žien uviedlo, že s ním nie sú spokojní. Na tretie miesto sa dostalo veľmi náročné tzv. kľačiace koliesko, kedy partnerka kľačí na jednom kolene, opiera sa jedným lakťom o podložku, partner jej pridŕža druhú nohu a preniká do nej zozadu. Odpor k tejto polohe vyjadrilo takmer 19 percent mužov a 25 percent žien.

Sexuálne polohy, ktoré zvyšujú šancu otehotnieť: A mýty, ktorým určite neverte

Hlasovanie zaradilo na štvrtú priečku masturbáciu, piata skončila poloha 69, šiestou obľúbenou bol sex v stoji a siedmou poloha na koníka s partnerkou sediacou na partnerovi opačne.

Toto je najstresujúcejšia sexuálna
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Pomerne obľúbený zostáva orálny sex (ôsma priečka), nasledovalo uspokojenie partnera rukou, sex na jedálenskom stole, sex s nohami na partnerových pleciach, lyžičky a jazda na koníkovi. Za najmenej rizikové označili respondenti polohy na psíka a misionára. 

Viac o téme: SexSexuálna poloha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu