Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tínedžer (14) zjedol obyčajný sendvič: To, čo sa dialo potom, by nechcel zažiť nikto

Alec Hebblethwaite Zobraziť galériu (3)
Alec Hebblethwaite (Zdroj: profimedia.sk)

MISSOURI - Americký tínedžer bojoval o život po tom, čo mu sendvič so syrom a šunkou roztrhol pažerák. Alec Hebblethwaite (14) strávil v nemocnici 106 dní a po prepustení mu diagnostikovali zriedkavé chronické ochorenie imunitného systému nazývané eozinofilná ezofagitída.

FOTO Žena (27) zistila, že je tehotná: Šťastie sa zvrhlo na horor, na záchode prišiel šok

Kasey Hunterová (35) si prvýkrát všimla, že sa s jej synom deje niečo nezvyčajné, keď v apríli počas futbalového tréningu zjedol sušienku a vykašľal krv. Vzala ho do nemocnice, kde jej lekár povedal, že si chlapec poškriabal pažerák a nariadil mu, aby až do uzdravenia konzumoval iba mäkké potraviny, ktoré sa ľahko prehĺtajú.

Nasledujúci mesiac zjedol Alec sendvič so šunkou a začal sa dusiť. Do nemocnice ho prijali s bolesťou na hrudníku a doktori zistili, že má dieru v pažeráku. Keď sa ju pokúsili chirurgicky zašiť, zbadali, že rana sa zapálila a spôsobila infekciu, ktorá sa rozšírila až do žlčníka, ktorý mu museli neskôr vyoperovať.

Tínedžer (14) zjedol obyčajný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nakoniec strávil celé leto na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde bojoval proti smrtiacej otrave krvi a prešiel viacerými operáciami, pri ktorých lekári jeho matku varovali, že by ich nemusel prežiť. Jeho telo však zvíťazilo nad ochorením a v septembri ho z nemocnice prepustili. Až v novembri po ďalších vyšetreniach odborníci prišli s tým, že Alecovu extrémnu reakciu spôsobila eozinofilná ezofagitída.

Zriedkavé ochorenie spôsobuje hromadenie bielych krviniek v pažeráku, ktorý spája ústa a žalúdok, čo môže viesť k jeho roztrhnutiu a uduseniu. Alec má nariadené vyhýbať sa potravinám, ktoré by mohli opäť viesť k vytvoreniu rany a chodí na pravidelné kontroly, kde mu pomocou balónika rozširujú pažerák, aby sa mu lepšie dýchalo.

Tínedžer (14) zjedol obyčajný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Spočiatku som nevedel, že sa stalo niečo zlé. Cítil som len, akoby mi kus sendviča uviazol v hrdle. Ale potom ma hrdlo poriadne bolelo. Nepamätám si väčšinu času stráveného v nemocnici, no chvíle, keď som nevládal chodiť, boli veľmi desivé," citoval Aleca portál metro.co.uk.

Viac o téme: NemocnicaSendvičPažerák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu