Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Po horách blúdia stovky medveďov: Odmietajú spať, cesta domov dvoch mužov skončila tragicky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock.com)

MOSKVA - Medveďom v kaukazskej rezervácii je teplo a odmietajú sa uložiť na zimný spánok. Ruským novinárom to povedala hovorkyňa biosférickej rezervácie Oľga Turiščevová. V horách sa podľa nej pohybujú takmer dve stovky medveďov, ktoré nechcú spať.

Počas uplynulých tridsiatich rokov, čo ruskí zoológovia sledujú správanie kaukazských medveďov, si šelmy zimný spánok nikdy nenechali ujsť. Zvieratá žijúce vo výškach nad 1500 metrov nad morom na južných a severných svahoch ruskej časti kaukazských veľhôr sa ale tento rok rozhodli bdieť. V oblasti možno vidieť aj samice s hrajúcimi sa mláďatkami. 

Po horách blúdia stovky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Kaukazská rezervácia má rozlohu 280-tisíc hektárov a rozkladá sa na území Krasnodarského kraja a v Adygejskej a Karačajevsko-Čerkeske autonómnej republike. 

Demeter sa vybral do lesa v Karpatoch: Hororový útok medveďa, skončil polomŕtvy!

V Jakutsku na severe Sibíri naopak podľa informácií ruských meteorológov panujú mimoriadne kruté mrazy. V niektorých oblastiach klesla teplota na mínus 67 stupňov. Dvaja muži podľa ruských médií cez víkend zamrzli, keď sa im pokazilo auto a chceli dôjsť do cieľa svojej cesty pešo. Jakutská obec Ojmjakon pred piatimi rokmi zaznamenala najnižšiu teplotu zo všetkých osídlených miest na Zemi, namerali tam -71 stupňov Celzia. 

Viac o téme: RuskoMedveďZimný spánok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu