Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FBI odtajnila dokumenty: Šesť tvrdení, ktoré majú dokazovať, že Hitler predstieral vlastnú smrť

Konšpiračné teórie o úteku Hitlera a jeho fiktívnej smrti Zobraziť galériu (5)
Konšpiračné teórie o úteku Hitlera a jeho fiktívnej smrti (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA - Smrť najkrutejšieho nemeckého diktátora všetkých čias je dodnes veľkou záhadou. Existuje niekoľko konšpiračných teórií, ktoré okrem iného tvrdia, že Adolf Hitler nespáchal samovraždu a utiekol. Podľa niektorých historikov sa dokonca preplavil ponorkou do Latinskej Ameriky a umrel prirodzenou cestou.

Odtajené dokumenty americkej tajnej služby spred štyroch rokov naznačujú, že nacistický vodca Adolf Hitler prežil druhú svetovú vojnu. Z utajených dokladov vyplýva, že Hitler po páde nacistického Nemecka emigroval do Južnej Ameriky. Konšpiračných záverov o úniku nemeckého diktátora existuje však viac.

Odhalené tajné dokumenty FBI o úteku Hitlera
Zobraziť galériu (5)
Odhalené tajné dokumenty FBI o úteku Hitlera  (Zdroj: vault.fbi.gov)
FBI odtajnila dokumenty: Šesť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: vault.fbi.gov)

Hitler unikol cez tunel v Berlíne

Odborníci sa domnievajú, že Hitlerovi sa poradilo uniknúť cez tajný tunel, ktorý ho zaviedol až do Argentíny. Tvrdia, že tunel bol dlhý takmer 150 kilometrov a bol prepojený s viacerými bunkrami.

CIA odtajnila spisy o Hitlerovi: FOTO ako dôkaz, nový život po vojne si mal užívať v Kolumbii 

Konšpiračné teórie o úteku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR AP)

Hitler utiekol z Európy do Argentíny a zvyšok života prežil v pokoji pod falošným menom

Nevylučuje sa ani teória, že Hitler spoločne s doktorom Mengelem, známym aj ako Anjel smrti sa tajne vytratili do Argentíny. Hitler podľa viacerých tvrdení umrel v roku 1970 a dožil svoj život pod menom Adolf Leipzig. Hovorí sa aj o tom, že s jeho manželkou mali dve deti.

Diktátor sa ukrýval Andách na úpätí Argentíny a Čile

Odtajnená správa z FBI z 21. septembra z roku 1945 naznačuje, že Hitler tajne emigroval do Argentíny. V dokumentoch boli nájdené zmienky o tom, že Hitler sa na území Argentíny vylodil z ponorky a ukryl sa v pohoriach Ánd. 

Z Kolumbie v tichosti do Argentíny

Informátor z vládneho orgánu americkej spravodajskej služby CIA tvrdí, že v januári v roku 1955 bol Hitler videný v Kolumbii. Teória zastáva názor, že Hitler utiekol do kolumbijského mesta Tunja a po roku 1955 sa z Kolumbie presunul do Argentíny.

Konšpiračné teórie o úteku
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR AP)

Nacistický ostrov v Čile a tisícky utečencov

Zatiaľ čo jedna skupina tvrdí, že Hitler sa vydával za mŕtveho a utiekol do Argentíny, druhá skupina tvrdí, že spolu s tisíckami utečencov sa dostal na nacistický ostrov nachádzajúci sa na pobreží v Čile. 

Hitlerova kuchárka odhalila strašné detaily, ktoré zažila po boku Vodcu: Posledné jedlo pred smrťou

O jedenásť rokov neskôr

Podľa oficiálneho tvrdenia, Hitler spolu so svojou manželkou Evou Braunovou, 30. apríla roku 1945 spáchali samovraždu. No odborníci zastávajú dohady, že smrť najväčšieho neonacistu bola oficiálne vyhlásená až o 11 rokov neskôr. Hitler sa podľa ich predpokladov otrávil kyanidom vo forme tabletky a následne sa odstrelil. Nemecký súd jeho smrť uznal o jedenásť rokov neskôr. 

Viac o téme: HitlerArgentínaMengeleÚtek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu