Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

REVOLÚCIA! Dievčina patentovala svoj vynález, jej nohavičky majú ochrániť ženy pred znásilnením

Mladá Indka vyrobila nohavičky, ktoré dokážu ženy ochrániť pred sexuálnym zneužitím
Mladá Indka vyrobila nohavičky, ktoré dokážu ženy ochrániť pred sexuálnym zneužitím (Zdroj: FB/Discover Beauty)

FARRUKHABAD - Mladá Indka žijúca v epicentre kriminality a biedy sa rozhodla bojovať proti sexuálnemu násiliu, ktoré sa pácha na tamojších ženách. Sennu Kumariová vyrobila nohavičky, ktoré ochránia ženy pred znásilnením. Svoj vynález si dala aj patentovať.

Extrémna chudoba v Indii rapídne zvyšuje kriminalitu, s ktorou sa dennodenne potýka množstvo žien. V uliciach Indie sa potulujú nebezpečné gangy mužov, ktorí okrem prania špinavých peňazí zneužívajú ženy, a častokrát aj malé deti.

Sennu Kumariová sa rozhodla začať s revolúciou. Mladá Indka, ktorá taktiež pochádza z chudobnej rodiny si popri škole dokázala ušetriť nemalú čiastku peňazí, ktorú investovala do výroby ochranných nohavičiek.

Sennu Kumariová a jej prototyp nohavičiek
Zobraziť galériu (1)
Sennu Kumariová a jej prototyp nohavičiek  (Zdroj: FB/Discover Beauty)

Indka ukázala svetu zväčšený prototyp nohavičiek, ktorý ju stál takmer 56 eur. Kumariová si svoj vynález dala patentovať a verí, že jej nohavičky dokážu ochrániť ženy pred nechceným pohlavným stykom.

Revolučné nohavičky nemožno prerezať ani poškodiť ostrým predmetom, pretože sú vyrobené z odolného materiálu, v ktorom je zároveň zabudovaná aj malá kamera. Sennu vysvetľuje, že ak by došlo k znásilneniu, kamera dokáže identifikovať páchateľa. Indka do nohavičiek zakomponovala aj navigačný systém, ktorý zaznamenáva polohu nositeľky nohavičiek. Ďalej vysvetľuje, že na nohavičkách je aj tlačidlo, ktoré je zosynchronizované s políciou. Keď ho žena stisne, polícia ihneď zaznamená násilný útok a polohu, kde sa obeť nachádza.

Prototyp revolučných nohavičiek je momentálne v procese zdokonaľovania. Na finálnu sériovú výrobu sa podľa Sennu použijú kvalitnejšie a ešte odolnejšie materiály.

Viac o téme: IndiaNohavičkyOchrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu