Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO mŕtvej koaly šokovala celú Austráliu: Zdanie klame, Je mi z toho na zvracanie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TAST/AP)

QUEENSLAND - Mŕtva koala priskrutkovaná za labky k stĺpiku dreveného prístrešku pobúrila v Austrálii ochrancov zvierat. Prípad už vyšetruje polícia. Koala pritom patrí medzi ohrozené druhy a jej svetová populácia sa v dôsledku ľudskej činnosti neustále zmenšuje.

Vačkovec mohol byť pritom, keď ho konštrukčnými vrtmi na stĺpik "surovo upevňovali", stále nažive, uviedla na Facebooku aj s fotografiou ikonického zvieraťa Austrálie Queenslandská organizácia zaoberajúca sa jeho ochranou (KRQ).

Malá koala sa na snímke zdanlivo pridržiava dreveného stĺpika a v jednej labke zviera vetvičku eukalyptusu. Organizácia KRQ pridala k príspevku komentár "Zdanie klame". Odpočívadlo s dreveným prístreškom sa nachádza asi 120 kilometrov severne od Brisbane na západnom pobreží, v blízkosti cesty do mesta Imbil.

"Je mi z toho zle, na zvracanie," vyhlásil riaditeľ KRQ Murray Chambers. Vačkovca mohlo podľa neho zraziť auto. Kráľovská spoločnosť pre ochranu zvierat (RSPCA) zabezpečí pitvu zvieraťa, aby sa zistila príčina smrti, informovala polícia.

Podľa austrálskeho zákona na ochranu prírody z roku 2012 patrí koala medzi ohrozené druhy. Vo voľnej prírode týchto vačkovcov žije menej ako 100-tisíc, možno dokonca len 43-tisíc, uvádza Austrálska nadácia pre koaly.

Viac o téme: AustráliaKoala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu