Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena (27) si myslela, že má sennú nádchu: Podcenila tieto PRÍZNAKY, teraz umiera

Janine prišla o polovicu tváre Zobraziť galériu (3)
Janine prišla o polovicu tváre (Zdroj: Facebook)

WISBECH - Mladej Britke Jannine McHaffieovej osud počas jej krátkeho života nadelil najmä kopu bolesti a utrpenia. Trpí nevyliečiteľnou formou rakoviny, o ktorej si spočiatku myslela, že je to len bežná alergia. Jedinou záchranou a potešením v živote tejto ženy je jej dcéra Leylah, ktorá ju drží nad vodou.

Hoci má Jannine iba 27 rokov, posledné štyri roky trávi život najmä pobytmi v nemocnici a návštevami lekárov. Pred tromi rokmi jej totiž diagnostikovali adenocystický karcinóm, čo je zriedkavá forma rakoviny slinnej žľazy. Spočiatku sa všetko prejavovalo ako bežná senná nádcha. "Mala som nádchu a občas som krvácala z nosa, ale nebolo to nič vážne. Naozaj to vyzeralo ako bežná alergia," spomína mladá žena. Až po tom, ako príznaky neustupovali, podrobili ju lekári dôkladnejším vyšetreniam.

Žena (27) si myslela,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Bolo to ako blesk z jasného neba. Pacientka následne podstúpila rádioterapiu a sériu operácií, kvôli ktorým prišla o hornú peru. "Liečba mi úplne zničila čeľusť. Lekári sa mi snažili zachrániť tvár aplikáciou kosti z mojej nohy, ale aj táto možnosť zlyhala."

Žena (27) si myslela,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Keď si už Janine myslela, že je z najhoršieho vonku a postupne sa začala učiť žiť s hendikepom na tvári, prišla nová rana. Vlani v auguste jej lekári oznámili, že rakovina sa vrátila a tentoraz zasiahla pľúca. "Tak veľmi som sa snažila, aby sa to nestalo. Upravila som stravu, úplne som vylúčila cukor a aj tak to znovu prišlo. Nerozumiem tomu. Navyše mi povedali, že táto forma rakoviny je neliečiteľná," hovorí nešťastne.

Žena (27) si myslela,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Matka šesťročnej Leylah ale neprestáva bojovať. Nanešťastie, väčšina analgetík jej prestala zaberať, pretože je nimi už predávkovaná. Bolesť teraz tlmí použitím konopného oleja. McHaffieová dodáva, že pozná veľa ľudí, ktorým síce lekári nedávali veľa rokov života a nakoniec vysvitlo, že sa mýlili. "Musím veriť, veď mám malú dcéru. Neviem si predstaviť, že by tu zostala úplne sama."

Viac o téme: AlergiaRakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu