Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Žena (27) zistila, že je tehotná: Šťastie sa zvrhlo na horor, na záchode prišiel šok

Lauren Knowlesová Zobraziť galériu (3)
Lauren Knowlesová (Zdroj: profimedia.sk)

SYDNEY - Lauren Knowlesová z Perthu v Austrálii žiarila šťastím, keď zistila, že je tehotná. Jej gravidita však nebola úplne štandardná a keď začala krvácať, skončila v nemocnici, kde lekári po testoch zistili, že nečaká vytúžené druhé dieťatko, ale trpí smrteľným ochorením. Nádor v jej tele napriek chemoterapii stále rástol a rástol, až jedného dňa s bolesťami skončila na toalete.

Lekári zostali zhrození, toto ešte nevideli: FOTO Matka (23) porodila skutočnú "morskú pannu"

Lauren sa rozhodla zájsť za odborníkmi po tom, čo v siedmom týždni došlo u nej ku slabému krvácaniu. "Nebola som nejako obzvlášť nervózna, keďže som si ťažkým tehotenstvom prešla aj so svojím prvým dieťaťom Charliem (5)," uviedla Austrálčanka. 

Doktori sa rozhodli urobiť skeny, aby skontrolovali, či je všetko v poriadku, no narazili na skutočnosť, ktorej oznámenie budúcej mamičke nebolo vôbec ľahké. Zistili totiž, že ide o molárne tehotenstvo a Lauren nečaká dieťatko, ale v jej tele rastie nádor.

Šťastná štvorčlenná rodinka
Zobraziť galériu (3)
Šťastná štvorčlenná rodinka  (Zdroj: profimedia.sk)

Okamžite jej naordinovali chemoterapiu a hoci za týždeň prišla o všetky vlasy, tumor na ňu nereagoval a rástol stále ďalej. Jej zdravie sa zhoršovalo. Po troch mesiacoch však jedného dňa prišlo k nečakanej udalosti. Začali ju sužovať také strašidelné kŕče, že skončila na toalete v nemocnici, kde z nej vyšla tmavá hmota.

V tej chvíli sa dostavil obrovský pocit úľavy, pretože Austrálčanka vedela, že dokázala zo seba dostať tumor, ktorý ju mohol pripraviť o život. Jeho váha zodpovedala hmotnosti dieťaťa v 17. týždni. Lekári Lauren varovali, že nasledujúci rok sa nemá snažiť o potomka a je otázne, či niekedy v budúcnosti bude môcť vôbec otehotnieť. Na jej prekvapenie už po troch mesiacoch bola v radostnom očakávaní a neskôr priviedla na svet zdravú dcérku.

FOTO Žena (27) zistila,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Celé tehotenstvo som sa bála, že bude znova molárne, takže som si nemohla vychutnať pocit, že v sebe nosím dieťa. Keď sme išli na náš prvý ultrazvuk a videli sme srdce dieťaťa, nemohla som prestať plakať, pretože som vedela, že je skutočné. Indi sa narodila o päť týždňov skôr, cisárskym rezom. Bola absolútne dokonalá a nemohla som uveriť, že sa mi splnil sen mať druhé dieťa. Chcem dať ľuďom nádej, že dokonca aj pri tých najhorších scenároch je stále možné aj to, čo sa zdá nemožné," dodala Lauren.

Viac o téme: PôrodRakovinaTumorTehotenstvo Lauren Knowlesová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu