Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Neurochirurg vraj zažil život po smrti: Jeho slová šokujú, prežíval som fantastické chvíle!

Eben Alexander už nie je taký skeptik Zobraziť galériu (3)
Eben Alexander už nie je taký skeptik (Zdroj: youtube/ Near-Death Experiences)

Americký lekár sa na týždeň ocitol v kóme. Neskôr popísal, čo všetko videl na hranici medzi životom a smrťou. Po svojej skúsenosti už nie je voči tvrdeniam o posmrtnom živote tak skeptický a odmietavý ako kedysi.

Posmrtný život stále zostáva záhadou. Hlboko veriaci ľudia, milovníci konšpiračných teórií, šamani a vykladači kariet sú presvedčení o tom, že naozaj existuje. Ich tvrdenia však vyvolávajú u mnohých pochybnosti a niekedy aj úsmev na tvár. Nedôverčivosť skeptikov však možno naberie iný rozmer po rozprávaní neurochirurga Ebena Alexandra. Ako každý lekár, tak aj on kedysi zaryto popieral existenciu akejkoľvek formy posmrtného života. Avšak teraz on sám spochybňuje svoj pragmatický a vedecký prístup k otázkam života a smrti, o ktorom bol kedysi absolútne presvedčený.

Vedec vraj vyriešil záhadu posmrtného života: Neexistuje a viem to dokázať!

Túto zmenu naštartovala jeho osobná skúsenosť. V roku 2008 totiž upadol do kómy a keď sa z nej po týždni prebral, už vraj viac nepochybuje o tom, že zažil formu života po smrti. Vo svojej knihe Living In A Mindful Universe: A Neurosurgeon’s Journey Into The Heart Of Consciousness opisuje, že cítil, ako keby sa ocitol za určitými hranicami. "Do kómy som sa dostal, pretože som trpel meningoencefalitídou - mozgovou infekciou. Moje šance na prežitie boli minimálne. Kolegovia už dokonca oznámili mojej rodine, aby sa pripravila na to najhoršie," hovorí Alexander.

Neurochirurg vraj zažil život
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ten tvrdí, že v čase, keď sa rodina obávala o jeho život, on sám prežíval fantastické chvíle. "Ocitol som sa na mieste, kde žiarilo jasné svetlo s modrou oblohou a nadýchanými ružovými a bielymi oblakmi. Videl som nekonečnú sýtu zeleň, stromy, polia, priezračné vodopády, jazerá plné rýb a medzi všetkým sa pohybovali zvieratá a ľudia." 

Neurochirurg vraj zažil život
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Podľa Ebena síce tento zážitok nemožno považovať za dostatočný dôkaz o posmrtnom živote, ale ako priznal, k tejto téme sa už viac nestavia tak odmietavo, ako kedysi.

Viac o téme: KómaPosmrtný životEben alexanderŽivot po smrti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu