Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sexuálne polohy, ktoré zvyšujú šancu otehotnieť: A mýty, ktorým určite neverte

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - O najlepších a zaručených polohách na otehotnenie sa už toho porozprávalo a popísalo veľa. Je však možné, aby sexuálna poloha zvyšovala šance na počatie alebo ide len o babské reči? Odborníci zodpovedali najčastejšie otázky žien, ktoré túžia po bábätku.

Páry snažiace sa o dieťatko sú ochotné urobiť všetko možné, len aby sa to podarilo. Pomôcť by im v tom údajne mohla aj tá správna poloha pri sexe. Dokonca sú borci, ktorí tvrdia, že rozhoduje aj o tom, či bude nastávajúci potomok chlapček alebo dievčatko. Odborníci si preto posvietili na všetky mýty týkajúce sa sexuálnych polôh a otehotnenia. Pre porovnanie vybrali misionársku polohu a milovanie odzadu. Zároveň odpovedali na najčastejšie otázky žien snažiacich sa počať potomka. 

Sexuálne polohy, ktoré zvyšujú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ktoré polohy sú na počatie najlepšie?

Tak pri misionárskej polohe, ako aj polohe zozadu, dochádza k hlbšej penetrácii, takže spermia sa dostane tesne vedľa partnerkinho otvoru maternice. Naskenované záznamy ukázali, že preniknutie penisu medzi tento otvor a vaginálne steny je úplne rovnaký. Rozdiel bol iba v tom, že pri polohe na misionára je viac zasiahnutá oblasť prednej časti otvoru a pri milovaní zozadu preniká viac do zadnej časti. Je pritom úplne jedno, či pri milovaní zozadu žena stojí alebo kľačí.

Sexuálne polohy, ktoré zvyšujú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Je orgazmus podmienkou počatia?

V prípade mužov je to nevyhnutné, ale ženský orgazmus nemá s počatím absolútne nič spoločné. Spermia môže nájsť správne vajíčko aj bez toho, aby si žena užila.

Existujú polohy, ktoré rozhodnú o pohlaví budúceho potomka?

V tomto prípade ide skutočne iba o babské reči. Tvrdenia, že k dievčatku sa dá dopracovať vtedy, ak bude partnerka jazdiť na mužovi, sú presne taký istý nezmysel, ako keď niekto hovorí, že misionár je najlepší recept, ako počať chlapca.

Sexuálne polohy, ktoré zvyšujú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Naozaj by mali ženy túžiace po bábätku zostať po sexe ležať?

Údajne neexistuje nijaký dôkaz o tom, že by toto mohlo pomôcť pri počatí. Samozrejme, že semeno zostane vo vagíne dlhšie, ako keď po milovaní vstanete. Lenže pri ejakulácii do tela ženy prenikne asi milión spermií, takže aj bez ležania ich tam stále zostane dostatok. Rovnako tak nepomáha robiť po milovaní sviecu, prípadne sa postaviť na hlavu. Po sexe je však správne vyprázdniť močový mechúr, prípadne môžete zostať na chrbte a bicyklovať nohami. Nie je síce dokázané, že to podporí počatie, ale rozosmeje to tak vás, ako aj partnera.

Mamička zažila pri pôrode najlepší orgazmus: Navyše si dopriala sex 14 hodín pred počatím

Ako často treba mať pri pokusoch o počatie sex?

Šance na počatie by sa mohli zvýšiť, ak sa budete milovať každé dva alebo tri dni. Pri sexe však nemyslite na to, že sa snažíte o počatie. Všetko si užívajte a hlavne buďte uvoľnení. Napätie a neprimerané sústredenie môže vysnívané otehotnenie definitívne oddialiť. 

Viac o téme: SexOtehotnenieSexuálna polohaPočatie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu