Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Konšpirátori prišli s novou bizarnou teóriou o Mesiaci: Vlády pred nami skrývajú čosi zásadné

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Len minulý mesiac mala byť podľa konšpirátorov odštartovaná séria zametrasení, ktoré by zničili život na Zemi. Všetko mala mať na svedomí záhadná planéta Nibiru. Napriek tomu, že sa tieto predpovede vôbec nesplnili, svojej myšlienky na koniec sveta sa teoretici veru nevzdali. Teraz prišli s novou bizarnou myšlienkou o Mesiaci, ktorá má taktiež znamenať, že apokalypsa je už na ceste.

Hrozivá veštba Nostradama na rok 2018: Strašidelný scenár, jadrový výbuch a Zem v chaose

Matt Rogers, ktorý už v minulosti zverejnil neopodstatnené tvrdenia o tajomnej (a neexistujúcej) Planéte X, verí, že život na Zemi by mohol byť v blízkej budúcnosti zničený. Stojí si za tým aj napriek tomu, že 19. novembra, kedy malo toto domnelé vesmírne teleso spôsobil skazu, sa nestalo vôbec nič. Samozrejme, aj na to má Matt vysvetlenie. Podľa neho sa len svetoví lídri snažia zakryť pravdu o planéte, aby sa vyhli svetovej panike.

Rogers sa domnieva, že na skrytie Nibiru používajú Slnko a Mesiac a navyše rozstrekujú po oblohe chemikálie, aby ľudia voľným okom nič nevideli. V novom videu ukázal fotografiu Mesiaca, pravdepodobne urobenú v Rakúsku, kde hovorí: "Pri pohľade nahor by sme mali vidieť Mesiac, nie ten lúč svetla. Určite tam používajú nejaký reflektor, vyzerá to veľmi zvláštne. To nie je Mesiac. Videl som Mesiac na záberoch webovej kamery a dokonca aj s ďalekohľadom, Mesiac nespôsobuje takúto modrú oblohu okolo neho. Úplne bez pochýb možno povedať, že to nie je Mesiac, je príliš jasný, príliš biely."

Konšpirátori prišli s novou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Na svojom kanáli na YouTube má Matt množstvo priaznivcov, ktorí s ním súhlasia, že vlády a NASA skrývajú pred ľuďmi pravdu. Občas sa však v komentároch objaví aj hlas rozumu. Jeden z užívateľov sa teoretika napríklad opýtal, ako vysvetlí to, že ostatní ľudia dokázali získať krištáľovo čistý obraz Mesiaca v toľkých iných prípadoch. Tvrdí, že jediný dôvod, prečo je na Mattovom zázname objekt taký jasný, je ten, že bol obraz preexponovaný.

Sekla sa Baba Vanga o rok, keď predvídala konflikt v Sýrii a tretiu svetovú?

Pred niekoľkými týždňami musela kvôli konšpiračnej teórii o Nibiru NASA opäť vysvetľovať, že ide iba o internetový podvod. "Pýtate sa ma na logické vysvetlenie úplne nelogického nápadu," uviedol podľa thesun.co.uk vedec David Morrison s tým, že žiadna mýtická planéta neexistuje, nikdy nebola a pravdepodobne nikdy nebude. Približne od roku 2008 sa z nej stala taká rozsiahla povesť, že takmer každý deň dostáva vystrašené otázky ľudí, ktorí sa boja, že zomrú, alebo ho obviňujú z toho, že klame, ak hovorí, že sa nemajú čoho báť.

NASA vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla, že Nibiru neexistuje, takže nemôže prísť ani k žiadnej kolízii. Ak by takáto planéta skutočne smerovala k stretu so Zemou, astronómovia by ju už sledovali najmenej posledné desaťročie a teraz by bola viditeľná voľným okom.

Viac o téme: MesiacKoniec svetaApokalypsaKonšpiračná teóriaPlanéta XNibiru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu