Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Medici prehovorili o tom, čo sa im stane, keď pitvajú mŕtvolu: Takéto PRIZNANIE by ste nečakali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Študenti medicíny sa podelili o svoje zážitky z pitvy ľudského tela. Napriek neprívetivému prostrediu a zápachu formaldehydu miešajúceho sa s arómou mŕtveho tela všetci v miestnosti prekvapivo dostali chuť na nejaké dobré jedlo.

Netreba snáď pripomínať, že vstup do prostredia pitevní vyžaduje poriadnu dávku odvahy a hlavne žalúdok z ocele. Napriek zmiešaným pocitom, ktoré vyvoláva toto miesto, pre mnohých študentov medicíny ide o takzvanú povinnú jazdu a nedá sa jej vyhnúť. A práve budúci lekári sa podelili o svoje dojmy po návšteve pitevne. A hoci si mysleli, že sú pripravení naozaj na všetko, mnohých niektoré veci naozaj veľmi prekvapili.

Medici prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ako uviedli, prvé, čo môžete očakávať, je neuveriteľný zápach. S týmto síce všetci vopred počítali, ale výrazný smrad ich aj tak zaskočil. Druhým prekvapením bolo množstvo tuku, ktoré sa v našom tele nachádza. "Je úplne jedno, či ste štíhli alebo obézni, tuk je skrátka všade. Dokonca aj v očných kanálikoch," uviedli študenti. Tento tuk je údajne veľmi mokrý a má výrazný zápach. Zbaviť sa ho vôbec nie je jednoduché. "Keď prídete domov, spolubývajúci ani nemusí počuť, ako otvárate dvere. Prezradí vás smrad šíriaci sa okolo vás." Medici vraj nechápali, ako môže ich prednášajúci tráviť v takom smradľavom prostredí každý deň. Všetko pochopili až po tom, keď im povedal, že počas autonehody prišiel o čuch a nič necíti.

Medici prehovorili o tom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Najsmutnejší a najemotívnejší moment pitvy nastal vraj vtedy, keď mali študenti možnosť podržať si v rukách ľudský mozog. "Zrazu cítite, že držíte niekoho sny, lásky, obavy, hnev či spomienky. A všetko je to zrazu iba studená nehybná hmota. V takej chvíli musíte premýšľať nad vlastným životom a nad tým, ako to všetko končí," vyznal sa jeden z medikov. 

Vedec vraj vyriešil záhadu posmrtného života: Neexistuje a viem to dokázať!

A hoci by sa mohlo zdať, že po tejto skúsenosti nikto nemá ani pomyslenie na jedlo, mýlite sa. Paradoxne kokteil emócií, doplnený zápachom formaldehydu a arómou otvorenej mŕtvoly, vyvoláva silný a neznesiteľný pocit hladu. "Bez ohľadu na to, čo sme videli a skúsili, všetci sme sa po návrate z pitevne okamžite vrhli na jedlo," hovoria medici. 

Viac o téme: PitvaMedik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu