Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievčinu (21) v spánku niečo uhryzlo do nohy: Hrozivé FOTO rany, doteraz nedokáže chodiť

Jasmine sa doteraz neuzdravila Zobraziť galériu (3)
Jasmine sa doteraz neuzdravila (Zdroj: profimedia.sk)

CHICHESTER - Po uhryznutí pavúkom nedokázala Jasmine Harrisová z anglického grófstva West Sussex vôbec chodiť. Trpela veľkými bolesťami, ktoré jej nedali spávať celých celých šesť mesiacov. Hrozivý zážitok zasiahol aj jej psychiku.

Dvadsaťjedenročná Jasmine sa ešte v máji zobudila s malou ranou, ktorá pripomínala dva vpichy po špendlíku. Vyhľadala lekára, ktorý predpokladal, že ide o uštipnutie po komárovi a predpísal jej antiseptický krém. Nebol to však komár, ale pavúk. V priebehu nasledujúcich desiatich dní sa však bolesť stupňovala a rana sa strašidelne zväčšovala, až sa z nej stal obrovský vred. 

Dievčinu (21) v spánku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chlapcovi (†5) sa stalo osudným, že si dal večer čisté pyžamo: O pár hodín bol mŕtvy!

Dievčina sa v dôsledku toho ani nedokázala postaviť na nohy. Ďalšie testy napokon ukázali, že trpela infekciou staphylococcus aureus, ktorá zasahuje mäkké tkanivá v tele, a tým spôsobuje inverzné vzrastanie pokožky. Napriek tomu, že užíva silné lieky a morfín, lekári nevedia presne odhadnúť, kedy sa rana konečne zahojí. "Kompletne mi to zničilo život. Cítim sa kvôli tomu veľmi nepríjemne, trpím paranojou a pripadám si škaredá. Naplnila ma prázdnota, celé dni trávim doma v pyžame," hovorí.

Dievčinu (21) v spánku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Harrisová musela dať výpoveď v práci a nájsť si takú, ktorú môže vykonávať z domu. V septembri mala ísť so svojím priateľom na dvojtýždňovú plavbu na Kanárske ostrovy, ktorú musela zrušiť. Okrem toho máva aj nočné mory, v ktorých vidí samú seba ako úplne bezvládnu a neschopnú opäť kráčať. "Šesť mesiacov som sa nekúpala, pri sprchovaní si musím ranu obväzovať. Potrebujem pomoc, ani doktori netušia, prečo sa rana stále nehojí," dodala nešťastná Britka. 

Viac o téme: PavúkUhryznutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu