Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Vedec vraj vyriešil záhadu posmrtného života: Neexistuje a viem to dokázať!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PASADENA - Možnosti života po smrti dlhodobo sledoval fyzik Sean Carroll z Institute of Technology v Kalifornii. Svoj výskum založil na jednoduchých fyzikálnych zákonoch a ich fungovaní v ľudskom tele a najmä v mozgu. Výsledok štúdie zrejme nijako nepoteší tých, ktorí veria v posmrtný život.

Carroll študoval problematiku života po smrti dlhé roky. Ako správny vedec sa ku všetkým tajomným príbehom o komunikácii medzi živými a mŕtvymi staval vždy skepticky. Svoje odmietavé názory na existujúci posmrtný život sa preto rozhodol aj vedecky odôvodniť. Štúdiu založil na princípe fungovania fyzikálnych zákonov prebiehajúcich v ľudskom mozgu. "Podľa týchto zákonov nie je možné, aby informácie uložené v mozgu pretrvali po tom, ako zomrieme," tvrdí. 

Vedec vraj vyriešil záhadu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Americký expert v štúdii uvádza, že vedomie je poháňané atómami a elektrónmi v mozgu. Tie vo chvíli, keď človek zomrie, prestanú fungovať a myseľ sa stáva neaktívnou. Je preto vylúčené, aby v mozgu zostali uložené nejaké informácie. "Možno budú mnohí sklamaní, ale život po smrti je nemožný, pretože naše vedomie nemôže byť oddelené od nášho tela. S fyzickou smrťou zomiera aj vedomie."

Vedec vraj vyriešil záhadu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Muž sa ocitol na hranici medzi životom a smrťou: Viem, kam chodia dobré duše a kam tie zlé

Podľa Carrolla sú teda všetky vyhlásenia o existujúcej forme života po smrti nepravdivé. "Akékoľvek pretrvávanie ľudského vedomia po fyzickej smrti je nemožné. Boli by tým porušené každodenne fungujúce fyzikálne zákony," uzavrel túto tému. 

Viac o téme: SmrťPosmrtný životŽivot po smrti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu