Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ako odhaliť neveru: Deväť ZNAKOV, ktoré prezradia, že vám partner zahýba

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PARÍŽ - V dobe internetu a zoznamovacích stránok je pokušenie nevery silné ako nikdy predtým, a týka sa to mužov aj žien. Ako oživiť vzťah v manželstve, keď roky ubiehajú a všetko sa stáva rutinou? Ako prekonať a odpustiť zradu? Ako priznať neveru? Čo dnes znamená byť verný? Prehovoriť o nevere často znamená stretnúť sa s odsúdením, lebo podvádzať partnera je najhoršie, čo mu môžeme urobiť a svedčí to o tom, že vo vzťahu je niečo pokazené. Ak to tak je, potom je jedinou možnosťou rozchod, píše francúzsky denník L´Express.

"Keď vzbudím záujem iného muža, mám pocit, že žijem. Tri roky som vydatá za Sébastiena, plánujeme rodinu a kúpu domu. Aj tak som mu ale počas roku bola niekoľkokrát neverná," zveruje sa dvadsaťdeväťročná Laura.

Ako odhaliť neveru: Deväť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Marine, žijúca s Alexom taktiež tri roky, sa začala neskôr vracať zo zamestnania, hoci ju nikdy nebavilo. Dôvodom náhleho pracovného zápalu bol... Eric. Dnes si Marine a Alex hľadajú každý svoj samostatný byt. 

Mal to byť príjemný let na Bali: Žena na palube odhalila manželovu neveru, nastalo peklo

Nie vždy je však ľahké rozoznať, či ide o neveru. Tu je niekoľko známok, ktoré teoreticky poukazujú na neveru: 

1. Náhle zmeny v časovom rozvrhu

Manžel Ley začal chodiť domov neskôr, čo zdôvodňoval tým, že pracuje nadčasy. To sa samozrejme môže stať bez toho, aby išlo o neveru. "Ale na výplatnej páske žiadne nadčasy neboli. Takisto každú nedeľu musel v určitý čas ísť s autom pre benzín," spomína Lea. Potom už je namieste klásť si otázky. 

2. Náhle koketovanie

Keď sa on alebo ona začnú viac zaujímať o svoj zovňajšok, kupovať si oblečenie alebo kozmetiku, ktorú si nikdy predtým nekúpili, obzerať sa v zrkadle, kupovať si v lekárni prípravky proti padaniu vlasov, je namieste spozornieť. 

Ako odhaliť neveru: Deväť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

3. Zmena vo frekvencii sexuálnych stykov

Neverný partner môže vykazovať sexuálny chlad voči partnerke, alebo naopak sa môže taktiež častejším sexom snažiť "zmazať" svoju vinu. 

4. Podozrivé používanie telefónu

Ak narýchlo zmizne mobil, ktorý osoba inak všade nosila so sebou, ide o možnú známku nevery. Keď neberie telefón vo vašej prítomnosti, je potrebné sa znepokojovať. To platí aj pre heslá k e-mailovej schránke a počítaču. 

5. Hmotné známky

Stopa rúžu na košeli, parfum, ktorý nepoužíva, dlhé a svetlé vlasy u brunetky, chlpy psa alebo mačky na svetri, keď ste tieto zvieratá nikdy doma nemali... To všetko sú známky, ktoré hovoria samé za seba. 

Ako odhaliť neveru: Deväť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

6. Anonymné telefonáty

"Niekoľkokrát týždenne u nás zvonil telefón, ale keď som ho zodvihla, nikto na druhom konci nebol," hovorí Lea. "Keď sa manžel dostal k telefónu skôr než ja, hovoril údajne s mamou, ktorá ale tentokrát nezavesila," dodáva. 

7. Darčeky od "mamičky, kolegov" atď.

8. Meno, ktoré sa v rozhovore často objavuje

Zamilovaní majú potrebu hovoriť o svojej vyvolenej alebo vyvolenom. A to do tej miery, že o ňom alebo o nej hovoria aj so svojím partnerom. Ak sa v rozhovore veľmi často objavuje meno kolegu, môže ísť o neveru. 

Ako odhaliť neveru: Deväť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

9. Meniaca sa chuť

"Môj manžel nikdy nepil čokoládu, ale jedného dňa ju náhle začal zbožňovať," povedala Dina. A nemusí ísť len o chuť v kulinárskom zmysle. Môže to byť náhla záľuba v nejakej činnosti, napríklad záujem o synchronizované plávanie. 

Podľa štúdie francúzskeho ústavu IFOP sa nevery dopúšťa 48 percent Francúzok, či už ide len o bozky, alebo sex a trvalý mimomanželský vzťah. 

Viac o téme: ManželstvoNevera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu