Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena (25) porodila, potom dostala nečakané bolesti: Lekári v šoku z toho, čo našli v jej bruchu

Chirurg vyťahuje z brucha chuchvalec Zobraziť galériu (2)
Chirurg vyťahuje z brucha chuchvalec (Zdroj: profimedia.sk)

INDORA - Keď sa mladej mamičke z Indie prihlásili krátko po pôrode nečakané bolesti žalúdka, lekári boli presvedčení, že ide o nejaké popôrodné komplikácie. Okamžite preto pacientku vyšetrili. Z nálezu v jej brušnej dutine boli zhrození.

Dvadsaťpäťročná Suman Prasadová bez problémov priviedla na svet svoje prvé dieťa v nemocnici Maharaja Yashwantrao v indickej Indore. Lekárov preto prekvapilo, keď sa žena začala krátko po pôrode sťažovať na bolesti brucha. "Najskôr sme si mysleli, že pri odstraňovaní placenty došlo k poraneniu maternice," opisuje prípad lekár. "Z výsledkov CT vyšetrenia sme však zostali šokovaní," pokračuje. Žene totiž našli v tráviacom trakte obrovský nechutný zlepenec vlasov. Okamžite ju museli operovať.

Žena (25) porodila, potom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vlasový útvar bol dlhší ako tridsať centimetrov a vážil viac ako kilo. Podľa lekárov musela Prasadová pojedať vlasy už niekoľko rokov, tie sa jej postupne v tráviacom trakte usádzali a vytvorili masívny zlepenec.

Žena (25) porodila, potom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Varovanie, FOTO len pre silné povahy: Tento hnus vytiahli tínedžerke z brucha

Nikto vraj nevedel o tom, že žena trpí trichotillomániou, ktorá je známa aj ako Rapunzelov syndróm. Ľudia trpiaci touto poruchou si vytrhávajú a pojedajú vlasy, prípadne ďalšie chlpy na tele, ako obočie a riasy.

 

Viac o téme: IndiaPôrodChumáčVlasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu