Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KGB zverejnila tajné spisy: Obrovský poklad zavraždeného cára Mikuláša II. sa má ukrývať TU

Posledný ruský cár Mikuláš II. s rodinou Zobraziť galériu (2)
Posledný ruský cár Mikuláš II. s rodinou (Zdroj: wikipedia.org)

MOSKVA - Tajné dokumenty KGB odhaľujú polohu miesta, kde má byť zakopaný zlatý poklad cára Mikuláša II. v hodnote 30 miliónov eur. Nedávno zverejnené spisy by tak mohli viesť k nájdeniu drahocenností, po ktorých sa márne pátra už 100 rokov. Sú vraj ukryté v blízkosti železničnej trate na Sibíri.

Rusi v pozore, busta cára ronila slzy presne pred historickým dátumom: Poslankyňa vidí zázrak

V dokumentoch z archívov KGB istý vojak tvrdí, že zakopal 26 dební cárskeho zlata a drahokamov v blízkosti slávnej transsibírskej magistrály, 3565 kilometrov východne od Moskvy.

Karl Purrok uviedol, že spolu s kamarátom ukryli poklad do hĺbky 2,5 metra, približne päť kilometrov od železničnej stanice Taiga, aby ho uchránili pred postupujúcou červenou armádou v októbri 1919 počas občianskej vojny, ktorá nasledovala po boľševickej revolúcii.

"Vagóny vlaku boli naložené zlatom. Počas zastavenia boli v zemi vykopané diery," píše sa podľa portálu mirror.co.uk v spise KGB. Purrok dodal, že o dva dni neskôr ho zajala červená armáda. Keď sa po rokoch vrátil k pokladu, nevedel ho nájsť.

KGB zverejnila tajné spisy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Wikipedia)

Keď bol cár Mikuláš II. po prevrate v roku 1917 vyhnaný so svojou rodinou na Sibír, mal si vziať so sebou aj obrovskú zbierku drahocenností. O rok neskôr bola jeho rodina vyvraždená v suteréne domu v Jekaterinburgu. Napriek desaťročiam snahy získať vzácnu korisť, sa to nikomu nepodarilo.

Správy hovoria, že koruny a tiary patriace štyrom zavraždeným cárovým dcéram a cisárovnej Alexandre, spolu s diamantovými šperkmi s mimoriadnou hodnotou, sú stále ukryté. V Tobolsku alebo v Omsku by sa mohli nachádzať šable vykladané diamantmi, ktoré patrili cárovi a jeho synovi Alexejovi, ktorého zastrelili, keď mal len 13 rokov.

Viac o téme: ZlatoPokladCárSibírMikuláš II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu