Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Chlapček (†5) odišiel v škole na toaletu: Keď ho našli, z latríny mu už trčala len ruka

Michael Komape
Michael Komape (Zdroj: FB)

LIMPOPO - Michael Komape, žiak na základnej škole Mahlodumela v juhoafrickej provincii Limpopo, zmizol po tom, čo odišiel počas vyučovania na toaletu. Jeho matka sa od učiteľa dozvedela neskôr tú najhoršiu správu, jeho mŕtve telíčko našli utopené v latríne. Keď o osudnom dni rozprávala na súde, z očí sa jej liali slzy.

Hrozný masaker v podaní tínedžera (14): Zabil dvoch spolužiakov, štyroch zranil

Matka Rosina súdu povedala, že jej 20. januára 2014 telefonoval učiteľ, ktorý jej oznámil, že jej syn spadol do školskej latríny. Keď prišla na miesto, uvidela len chlapcovu ruku, ale nie zvyšok tela. V tej chvíli omdlela a jej rodina je dodnes z tohto incidentu traumatizovaná.

Ona a jej manžel James sa rozhodli žalovať ministerstvo školstva, ktoré popiera zodpovednosť za utopenie. Rodičia tvrdia, že toalety boli zničené a úplne nevhodné na používanie.

Podľa BBC tiež žalujú učiteľa, že konal nedbalo alebo v rozpore s ústavným právom žiakov na základné vzdelanie. Obžalovaní tvrdia, že smrť dieťaťa bola nehoda a nie výsledok nedbanlivosti.

Incident vyvolal pobúrenie v Južnej Afrike a úrady sa dostali pod paľbu verejnosti pri riešení prípadu. Očakáva sa, že tento prípad potrvá tri týždne.

Viac o téme: PádŠkolaSmrťŽiakLatrínaMichael Komape
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu