Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mamička vymyslela kontroverzný PLÁN, ako obdarovať dcérku na Vianoce: Rodičia sú pobúrení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Otázka mamičky, ktorá žiadala o radu ohľadom kúpy vianočných darčekov, pobúrila ostatných rodičov. Pod stromček totiž chcela dcérke darovať hračky, ktoré dostala už na narodeniny. Vraj ich má tak veľa, až v nich stratila prehľad a s niektorými sa vôbec nehrá.

V čase, keď deti píšu svoje vianočné želania Ježiškovi, pribudol na sociálnej sieti názor, ktorý absolútne pobúril rodičov. "Prichádzajú Vianoce a ja som premýšľala na tým, že by som prebalila niektoré z hračiek, ktoré moja dcéra dostala na svoje tretie narodeniny," zveruje sa neznáma žena so svojím nápadom, ktorý zrejme považuje za geniálny. "Myslíte si, že si ich bude dcérka pamätať?" 

Sporovlivá matka vysvetlila, že dôvodom jej konania nie je šetrnosť, ale praktickosť. V izbe dievčatka je vraj veľa hračiek, ktoré dostala k narodeninám a s niektorými sa vôbec nehrá. Preto si myslí, že by ich mohla znovu zabaliť a obdarovať nimi dcéru na Vianoce.

S otázkou sa obrátila najmä na matky detí, ktoré sú v podobnom veku ako jej potomok. "Nie je to tak, že chcem byť na svoje dieťa tvrdá, ale v dome máme toho naozaj veľa a už teraz je ťažké udržať vo všetkom poriadok a prehľad," pokračuje vo svojej obhajobe. Netušila, že jej názor vzbudí taký ohlas a rodičia ho priam jednohlasne zavrhnú. "Ak nechcete viac hračiek, kúpte iba nejakú drobnosť, ale nedávajte jej narodeninové darčeky. Veď je to hrozné," pohoršuje sa jedna z mamičiek.

Rodičia sa zhodli v tom, že je od nej nefér, keď chce dieťa odbiť cudzím darčekom a rozhodne by nemala podceňovať pamäť trojročného dieťaťa. Odporúčajú radšej kúpiť iba jednu alebo dve veci, ale v žiadnom prípade nič "znovu darovať". Jedna matka sa dokonca priznala, že urobila niečo podobné a chce, aby bol jej prípad varovaním pre ostatných rodičov. Tiež si vraj myslela, že jej dcérka si nepamätá balíček, ktorý kedysi dostala a odložila ho. Matka bola presvedčená, že naň zabudla  a bola natoľko lenivá, že ho nechala zabalený v pôvodnom papieri. Svoju pohodlnosť trpko oľutovala, keď musela dcére pod vianočným stromčekom vysvetľovať, že Santa zrejme nezohnal iný papier a musel hračku zabaliť do takého istého, v akom dostala svoje narodeninové darčeky. 

Viac o téme: VianoceDarček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu