Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Študentky prišli na to, že Jack z Titanicu mohol prežiť: Stačilo, aby spravili tento TRIK

Jack mohol podľa študentiek prežiť Zobraziť galériu (3)
Jack mohol podľa študentiek prežiť (Zdroj: YouTube)

ADELAIDE - Trojicu študentiek z Austrálie zaujal filmový trhák Titanic natoľko, až sa jeho najdojímavejšia scéna stala témou ich školskej práce. Šikovné baby sa výpočtami dopracovali k ohromujúcemu záveru, že záchranná vesta Rose mohla zachrániť aj jej milovaného Jacka, keby dvojica použila šikovný trik.

Pätnásťročné študentky z Westminsterskej školy v Adelaide mali zrejme po zhliadnutí slávneho filmu ťažké srdce na Kate Winsletovú, keď nechala Leonarda DiCapria visieť na dverách v ľadovej vode oceánu. Známa scéna, keď na kuse nábytku nezostalo miesto pre oboch a Jack ochotne uvoľnil miesto pre Rose, urobila z hlavného hrdinu v očiach všetkých fanúšičiek džentlmena najväčšieho kalibru. Jeden z najdojímavejších momentov oscarovej snímky inšpiroval mladé Austrálčanky natoľko, že ho použili ako tému svojej ročníkovej práce. Možno chceli výsledkami inšpirovať režiséra Jamesa Camerona, aby popracoval na ďalšom scenári. 

Viete si predstaviť, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Keby použili jednoduchý trik, Jack mohol prežiť. Stačilo vložiť pod plávajúce dvere záchrannú vestu a upevniť ju. Dvere by potom udržali na hladine oboch," tvrdí Abigail Wicksová. So svojimi spolužiačkami Christy Zhangovou a Juliou Damatovou sa k výsledkom dopracovali, keď pri svojich výpočtoch zohľadnili vztlak dverí, obsah soli vo vode, jej teplotu a materiál, z ktorého sa v tej dobe vyrábali záchranné vesty. 

Študentky prišli na to,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Ak by si vraj Rose vyzliekla vestu, Jack sa mohol ponoriť pod dvere a upevniť ju, aby pod nimi zostala. Tým by sa z kusu dreva stalo plavidlo vznášajúce sa na hladine. "Všetko by však musel stihnúť do dvoch minút, aby v ľadovej vode nezostával príliš dlho. V opačnom prípade by mohlo dôjsť k hypotermii," vysvetlili dievčiny, ktoré svoju prácu prezentovali v národnej súťaži mladých talentov. Porotcov nadchla natoľko, že trojica študentiek si za ňu domov odniesla cenu. 

Viac o téme: ZáchranaZáchranná vestaTitanic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu