Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chcel sa rozlúčiť so slobodou na Ibize: Brit vystúpil z lietadla, napísal snúbenici a zomrel

Paul Birchall Zobraziť galériu (3)
Paul Birchall (Zdroj: Facebook)

MANCHESTER - Paul Birchall, ktorý letel na Ibizu, kde sa mal v spoločnosti svojich priateľov rozlúčiť so slobodou, nečakane zomrel. Dôvodom bola krvná zrazenina, ktorá ho zabila krátko po pristátí na letisku.

Päťdesiatjedenročný Paul letel ešte v júni do slnečného Španielska, kde mal absolvovať rozlúčku so slobodou. Krátko nato sa plánoval oženiť so svojou dlhoročnou partnerkou Andrea Housemanovou. Na Ibizu letel spoločnosťou Jet 2. Po pristátí jej ešte stihol poslať esemesku, v ktorej napísal "milujem ťa". Následne sa vybral na pasovú kontrolu, no tam skolaboval. Snažili sa ho oživiť tak jeho kamaráti, ako aj privolaný lekár, no viac sa už neprebral. 

Chcel sa rozlúčiť so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Španielski doktori sa spočiatku domnievali, že Paula zabil tzv. "syndróm ekonomickej triedy", kedy počas dlhého letu v nie príliš pohodlnej ekonomickej triede dochádza k formovaniu krvných zrazenín v žilách hlboko v nohách. Túto teóriu ale vyšetrovatelia teraz vyvrátili. Najnovšie závery hovoria o tom, že Brit, ktorý sa živil ako stavbár, zomrel na náhlu pľúcnu embóliu spôsobenú hlbokou žilovou trombózou (upchatie niektorej žily hlbokého žilového systému krvnou zrazeninou, pozn. red.). Pred smrťou okrem toho trpel aj bližšie neupresneným srdcovým ochorením. 

Žena sa rozbehla na babskej jazde s kamarátkami, zomrela: Zabila ju táto kombinácia

"Paul nám krátko pred odletom povedal, že ho páli záha. Takmer celý let prespal, ale aj potom sa sťažoval na to, že sa necíti dobre. Netušili sme, že to je až také vážne," opísal Birchallove posledné hodiny života jeho priateľ Sean Hines. 

Chcel sa rozlúčiť so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Paulova rodina je z jeho straty zdrvená a v oficiálnom vyhlásení uviedla, že sa z toho nikdy nespamätá. "Pristál krátko po šiestej hodine večer. Andree napísal, že ju miluje, veľmi sa na ten výlet tešil. Keby sme vedeli, že je chorý, nikdy by sme ho tam nepustili," píše sa v stanovisku. Birchall po sebe okrem snúbenice zanechal aj dve deti - 26-ročnú dcéru Jamie a 24-ročného syna Christophera. 

Viac o téme: IbizaDovolenkaKrvná zrazeninaRozlúčka so slobodou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu