Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Laura (33) doniesla milencovi do Egypta lieky proti bolesti: Kvôli láske čelí trestu smrti

Laura a Omar Zobraziť galériu (4)
Laura a Omar (Zdroj: FB)

LONDÝN/HURGHADA - Tridsaťtriročná Laura Plummerová bola zatknutá na letisku v Hurgade po tom, ako u nej našli lieky proti bolesti. Analgetikum Tramadol, ktoré je v Británii na predpis, patrí v Egypte do zoznamu zakázaných látok. Britské ministerstvo zahraničných vecí začalo vyjednávať s egyptskou stranou o prepustení svojej občianky, ale Laurine vyhliadky nie sú veľmi optimistické. Tabletky, za ktoré v Británii zaplatila zhruba 20 libier (cca 22,5 eur), ju v tejto arabskej krajine môžu stáť život.

Kráska urobila v Egypte veľkú chybu: FOTO Šupli ju do cely, hrôzostrašné svedectvo z väzenia

Laura Plummerová bola zatknutá na letisku v Hurgade kvôli Tramadolu, ktorý mala v batožine pre svojho milenca Omara. Policajtom sa síce snažila vysvetliť, že ide o bežne dostupné a používané liečivo, ale nikto ju nepočúval. Po piatich hodinách vysvetľovania stihla iba poslať otcovi správu s textom „Mám problémy a potrebujem pomoc.” 

Laurin milenec Omar
Zobraziť galériu (4)
Laurin milenec Omar  (Zdroj: FB)

Z letiska ju potom previezli do väzenia, kde čaká na svoj verdikt. Jej vyhliadky sú veľmi chabé a priťažila si aj tým, že vystrašená, dezorientovaná a šokovaná podpísala tridsaťosemstranové priznanie v arabčine, ktoré jej priniesli do malej cely, kde ju zatvorili s desiatkami ďalších žien.

Laura (vľavo)
Zobraziť galériu (4)
Laura (vľavo)  (Zdroj: FB)

„Nemala tušenie, že robí niečo zlé,“ hovorí zúfalá matka. „Omar má po nehode problémy s chrbticou, chcela mu pomôcť. Lieky mala v kufri, vôbec ich neskrývala.“ Laura dostala tabletky v Británii na predpis a vôbec netušila, že Tramadol je v Egypte zakázaný, pretože ho tam narkomani používajú ako náhradu heroínu.

Z nápomocnej a milujúcej priateľky sa tak razom stala dílerka drog a vo väzení môže pobudnúť minimálne dvadsaťpäť rokov alebo dostať trest smrti. Celú situáciu si skomplikovala aj podpísaním priznania v arabčine.

„Povedala mi, že ju k tomu prinútili,“ hovorí  matka, ktorá už Lauru navštívila aj s ďalšími dvomi dcérami. Všetky sú zhrozené z toho, ako vyzerá. V cele s rozlohou 4 x 4 metre sa vraj tiesni s desiatkou ďalších žien. „Pri poslednej návšteve mala nepríčetný výraz tváre. Ešte jej ani nedovolili prezliecť sa. Stále má na sebe to isté oblečenie, v ktorom odlietala.“

Laura (v strede)
Zobraziť galériu (4)
Laura (v strede)  (Zdroj: FB)

Ministerstvo zahraničných vecí už začalo celý prípad prešetrovať. Nikto však zatiaľ nevydal žiadne vyhlásenie, pretože v danej situácii by to mohlo mladej Britke viac uškodiť ako pomôcť, informovali britské médiá.

Viac o téme: ManželLiekyChrbticaEgyptTramal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu