Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

CIA odtajnila spisy o Hitlerovi: FOTO ako dôkaz, nový život po vojne si mal užívať v Kolumbii

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Po odtajnení spisov, týkajúcich sa atentátu na amerického prezidenta J. F. Keneddyho, odtajnila CIA aj spisy dokazujúce, že Adolf Hitler žil v päťdesiatych rokoch minulého storočia v Kolumbii medzi svojimi stúpencami. Potvrdzuje to správa jedného z agentov, ktorý k nej priložil aj fotografiu vyrobenú v meste Tunja v roku 1954. Tu údajne bývalý vodca trávil istý čas ako zamestnanec lodnej spoločnosti predtým, ako ušiel do Argentíny.

Záhadná samovražda Hitlerovej netere: Zabil ju Vodca?!

Podľa najnovších dôkazov, ktoré odtajnila CIA, nespáchal Adolf Hitler samovraždu vo svojom úkryte po obsadení Berlína Červenou armádou 30. apríla 1945. V spise jedného z agentov sa našli dôkazy o tom, že bývalý Vodca vojnu prežil a v päťdesiatych rokoch žil v Kolumbii. Agent CIA sa k týmto informáciám dopracoval po tom, ako sa neho nakontaktoval bývalý člen SS. Ten mu potvrdil, že Hitler žil v kolónii nacistov v meste Tunja medzi svojimi prisluhovačmi, kde bol stále veľmi vážený a rešpektovaný.

Na fotografii bývalého člena SS, ktorý sa neskôr nakontaktoval na CIA, stojí tesne vedľa neho muž nápadne pripomínajúci Adolfa Hitlera. Záber vznikol v kolumbijskom meste Tunja. Celá táto oblasť vraj priťahovala nacistov a podľa agenta CIA s krycím menom Cimelody-3, bol po vojne ich Vodca stále nažive.

CIA odtajnila spisy o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: cia)

K získaniu týchto informácii mu dopomohol bývalý člen SS Phillip Citroen. Podľa jeho tvrdení bol Führer chránený svojimi stúpencami v kolónii Residencias Coloniales. Tí k nemu naďalej pristupovali s rešpektom, oslovovali ho „der Führer“ a zdravili ho. Všetky svoje tvrdenia doložil agent SS fotografiou, na ktorej vedľa neho stojí muž, ktorý používal meno Adolf Schritteimayor a nápadne sa podobá na bývalého nemeckého Vodcu.

V spise je ďalej uvedené, že 66-ročný Hitler údajne pracoval pre námornú spoločnosť a neskôr ušiel do Argentíny. „Ani Cimelody-3 a ani tento úrad momentálne nie je schopný zabezpečiť objektívne vyhodnotenie informácií,“ okomentoval spis v roku 1955 vedúci úradu v Caracase David Brixnor a posunul ho do Washingtonu. CIA neskôr označila spis svojho agenta ako fantastický príbeh.

Viac o téme: SpisCIAKolumbiaAdolf Hitler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu