Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krátko po štarte lietadla zažili cestujúci hrôzu: Pasažieri, hlavy dolu!

Ľudia na palube boli vydesení
Ľudia na palube boli vydesení (Zdroj: YouTube)

PERTH - Cestujúci na palube letu z austrálskeho Perthu do indonézskeho Bali zažili doslova hrôzu a tŕpli, či ju vôbec prežijú. Krátko po štarte totiž v lietadle prišlo k rapídnemu poklesu tlaku, takže muselo urýchlene pristáť.

Let číslo QZ535 z Perthu do Denpasaru sa musel už po niekoľkých minútach po štarte vrátiť späť na svoju západoaustrálsku základňu. Mohli za to problémy s tlakom v kabíne, kvôli ktorým dokonca na pasažierov vypadli kyslíkové masky. Letušky ľudom po tom, ako lietadlo za veľmi krátky čas kleslo o šesť kilometrov odporučili, aby sa skrčili do odporúčanej polohy. "Všetci pasažieri, hlavy dolu, dolu!" kričala jedna z členiek posádky. 

Na palube po týchto slovách okamžite vypukla panika a ľudia už pomaly mysleli na to najhoršie. "Zobrala som telefón a poslala mojej rodine správu, že ich všetkých milujem. Potom som už len dúfala, že ju dostanú," povedala Austrálčanka menom Leah televízii Nine News. 

Cestujúci vraj krátko pred drámou vôbec neboli informovaní o hroziacom nebezpečenstve. Namiesto toho sa len nechápavo prizerali, ako v uličke šialene pobehujú letušky, netušiac, čo sa vlastne deje. Lietadlo nakoniec bezpečne pristálo na letisku, z ktorého vzlietalo. Nikomu zo 145 pasažierov sa nič nestalo. Podľa oficiálneho stanoviska spoločnosti Air Asia už medzitým stroj stihli opraviť jej inžinieri. "Bezpečnosť našich klientov je pre nás tou najväčšou prioritou. Za spomínané nepríjemnosti sa veľmi ospravedlňujeme."

Nie je to prvýkrát, čo lietadlo aeroliniek Air Asia zlyhalo krátko po štarte z letiska v Perthe. V júni sa jeden stroj smerujúci do Malajzie musel kvôli poruchu motora vrátiť späť po necelých dvoch hodinách letu. 

Viac o téme: LietadloNúdzové pristátieAir asia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu