Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Traja Česi na štyri dni uviazli vo vlaku: Prezradili, čím sa živili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Štyri dni strávila trojica Čechov vo vlaku odstavenom v Nemecku kvôli búrke Xavier. Kuchár a dvaja čašníci sa počas nich podľa denníka Hagenower Kreisblatt živili prevažne zásobami v jedálnom vozni a pivom. Vyrazili ale aj na zber húb.

Búrka Xavier minulý týždeň zasiahla rozsiahle časti Nemecka a prerušila desiatky železničných spojení. V ďalšej ceste vo štvrtok zabránila aj medzinárodnému rýchliku, ktorý smeroval z Hamburgu do Prahy. Blízko obce Pritzier v Meklenbursku-Predpomoransku z neho bolo evakuovaných všetkých tristo cestujúcich, trojica českých zamestnancov jedálneho vozňa ale z príkazu nadriadených zostala. Že tam budú štyri dni, však asi nečakali.

"Mali sme zostať vo vlaku. V jedálenskom vozni je príliš veľa tovaru a peňazí. Nemohli sme odísť preč," vysvetlil neskôr jeden z mužov. "A máme Budvar a Plzeňský Prazdroj," doplnil s úsmevom jeho kolega. Na jedenie si mohli dať napríklad knedlo-vepřo-zelo, aj keď len za studena.

Čas si Česi krátili okrem iného sledovaním filmov. Počas štyroch dní sa vybrali aj na huby alebo zavítali na jedlo do najbližšej dediny.

Viac o téme: VlakNemeckoČeská republikaXavier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu