Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Manželia si prenajali cez Airbnb dom na Floride: Pri pohľade na stenu zostali v šoku

Zhrozený pár objavil v byte kamery. Zobraziť galériu (4)
Zhrozený pár objavil v byte kamery. (Zdroj: Longboat Key Police Department, Google Maps, Facebook)

TAMPA - Pár z americkej Indiany zistil, že bol nahrávaný v spálni prenajatého domu cez Airbnb. Derek Starnes a jeho manželka si naplánovali dovolenku v Longboat Key, asi 40 kilometrov južne od floridskej Tampy a rozhodli sa využiť ponuku práve Waynea Natta (56). Keď si však všimli čiernu dieru v detektore dymu, ich radosť z voľných chvíľ sa razom premenila na strach. Informoval portál ABC Action News.

FOTO Najhorší hosť Airbnb v histórii: Zdrvená majiteľka (23) po návrate našla odporný chliev

Manželia si uvedomili, že diera bola v skutočnosti zamaskovaná kamera, ktorá nahrávala záznamy na SD kartu. Podobné zariadenia našli aj inde v dome. Okamžite preto zavolali políciu, ktorá Natta zatkla a bol obvinený z video voyeurizmu.

Derek Starnes s manželkou
Zobraziť galériu (4)
Derek Starnes s manželkou  (Zdroj: Longboat Key Police Department, Google Maps, Facebook)

Wayne Natt, ktorý v byte býva, keď v ňom nemá žiadnych hostí, uviedol, že používa kamery na zaznamenávanie sexuálnych večierkov a že všetci, ktorí sa ich zúčastňujú, vyjadrili súhlas s nahrávaním videí. Povedal, že kamery sú vypnuté, keď sú prítomní zákazníci z Airbnb. Kamery, ktoré boli nájdené, však možno ovládať na diaľku, informovala polícia.

Wayne Natt
Zobraziť galériu (4)
Wayne Natt  (Zdroj: Longboat Key Police Department, Google Maps, Facebook)

Keď sa polícia muža opýtala, prečo boli kamery skryté, vysvetlil im, že to poskytuje "lepší uhol". Vyšetrovatelia zabavili kamery a počítačové vybavenie v objekte. Polícia uviedla, že našla viacero videí rôznych osôb v spálni. Dokonca aj Derek Starnes bol na kamere nahý. "Moja žena a ja sme z tejto situácie zúfalí," vyjadril sa Starnes pre ABC.

Nattov účet na Airbnb bol aktívny dva roky a za ten čas mu pribudlo vyše 40 recenzií. Polícia sa domnieva, že môžu existovať aj iné obete jeho voyeurizmu. Videá, ktoré objavila, sa datujú už od roku 2008, informovala WFLA.

FOTO Manželia si prenajali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Longboat Key Police Department, Google Maps, Facebook)

Zástupca Airbnb uviedol vo vyhlásení, že spoločnosť bola "pobúrená" a Natt dostal trvalý zákaz. "Náš tím sa obrátil na miestne orgány činné v trestnom konaní, aby im pomohol pri vyšetrovaní tohto mimoriadneho trestného činu a dúfame, že spravodlivosti bude učinené zadosť. Problémy s ochranou súkromia berieme veľmi vážne a voči takémuto správaniu uplatňujeme politiku nulovej tolerancie," dodal.

Viac o téme: DomKameryAirbnb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu