Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Francúz precestoval polovicu sveta: V Taliansku sa mu prihodilo, čo nikde inde

Ukradnutý bicykel
Ukradnutý bicykel (Zdroj: FB/Étienne Godard)

CASTEL VOLTURNO - Z Hongkongu na sever Francúzska sa pred 11 mesiacmi vydal na bicykli so svojím dievčaťom francúzsky lekár Étienne Godard. Nedošiel však. V talianskej obci Castel Volturno severovýchodne od Neapola mu jeho dopravný prostriedok ukradli. Obyvatelia mesta založili na facebooku skupinu a vyberajú peniaze na nový bicykel, napísal denník Corriere della Sera.

Slováka Martina (†31) zastrelili v Atlante kvôli autu: VIDEO smrti z pumpy, toto sú vrahovia

Godard a jeho priateľka prešli veľkú časť Ázie - Čínu, Indiu, Turecko a vynechali len niekoľko krajín, do ktorých nedostali vízum.

V obci Castel Volturno na západnom pobreží južného Talianska ale ich cesta skočila. Keď sa kúpali v mori, Étiennov bicykel niekto ukradol. Lekár následne prostredníctvom svojho facebookového profilu za bicykel a obsah brašien ponúkol odmenu. Príbeh ihneď začal plniť stránky miestnych novín a nečakane zareagovali aj miestni ľudia.

Obyvatelia Castel Volturno založili na facebooku skupinu a vyberajú peniaze na nový bicykel. Prispel aj ich starosta Dimitri Russo. "Samozrejme som tiež prispel stanovených päť eur a tiež som sa pokúsil zohnať ďalšie peniaze. Uvidíme, ako to dopadne. Dúfame, že budeme môcť pána Godarda pohostiť a dať mu nový bicykel," povedal starosta.

Medzi prejavy solidarity na sociálnej sieti sa vkradol aj ironický komentár jedného z miestnych radných: "Po ceste okolo sveta príde do Castel Volturna a ukradnú mu bicykel. Dobre. Mnohých to poburuje, ale v skutočnosti otázka znie: drahý braček, ako si sa preboha ocitol v Castel Volturne?"

Viac o téme: BicykelCastel VolturnoKrádežÉtienne Godard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu