Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena (83) po 60 rokoch našla svojho strateného brata: Zostala v šoku, keď zistila, kto to je

Zobraziť galériu (3)
"Súrodenci" sa tešia na ďalšie spoločné stretnutia (Zdroj: youtube/jack wilde)

IRVINE - Škótka Ida Wildeová sa po šesťdesiatich rokoch stretla s mužom, ktorého v detstve istý čas vychovávala jej rodina. Keď sa ako deti lúčili na stanici v Glasgowe, určite nepočítali s tým, že ich osud rozdelí na takú dlhú dobu a z malého indického chlapca sa stane úspešný miliardár žijúci v Dubaji. Celé roky sa márne hľadali, až kým žena neuverejnila svoju fotografiu na Facebooku.

V rodine Idy Wildeovej pribudli dvaja súrodenci po tom, ako v päťdesiatych rokoch minulého storočia nastali v Indii náboženské a politické nepokoje. Veľa rodín vtedy hľadalo útočisko v zahraničí. Výnimkou nebola ani bohatá rodina Asgara Patela, ktorého spolu so súrodencami prichýlili vo Veľkej Británii Idini rodičia. U nich zostali päť rokov a vzniklo medzi nimi súrodenecké puto. Po upokojení situácie v Indii sa pre deti vrátili biologickí rodičia.

Hoci po návrate do rodnej krajiny zostali ešte v kontakte, postupne sa komunikácia medzi rodinami prerušila. Po dlhých desaťročiach sa však znovu obnovila, a to vďaka Ide, ktorá po svojom indickom "súrodencovi" pátrala na sociálnej sieti. Sedemdesiatosemročný Asgar, z ktorého sa stal mimoriadne úspešný podnikateľ riadiaci logistickú spoločnosť, ju spoznal na fotografii a okamžite nadviazal kontakt. Dvojica sa stretla, strávila spolu dovolenku v Škótsku a plánuje si ďalšie stretnutia.

Žena (83) po 60
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/jack wilde)

"Asgarovi rodičia pôvodne požiadali o pomoc moju tetu, ktorá vlastnila penzión v Glasgowe. Poznali ju, lebo predtým u nej nejaký čas bývali. Lenže teta už mala svoj vek, štyri deti by nezvládla. Takže šesťročný Asgar a jeho dvanásťročná sestra skončili u nás a ďalší dvaja zostali u tety," spomína si Wildeová. Patalovi sa v Škótsku údajne okamžite zapáčilo, jeho sestre sa naopak veľmi cnelo za domovom. Obe deti podľa Idy prijali za členov rodiny a pokladali ich za svojich súrodencov. "Zostali s nami päť rokov, chodili s nami do školy."

Obaja hovorili plynulou angličtinou a keď sa ich mama a otec vrátili, nedokázali sa s nimi ani dohovoriť. Biologickí rodičia ale trvali na tom, aby sa všetci vrátili do ich rodiska, hoci Asgar bol zvyknutý na novú rodinu. Rozlúčka s ňou bola veľmi dojímavá a vôbec nerátali s tým, že sa neuvidia dlhých šesťdesiat rokov. "Posielali sme si listy a pohľadnice. Lenže časom sa kontakty prerušili, už sme mali všetci vlastné rodiny, potom prišlo sťahovanie a nové starosti," pokračuje Wildeová. 

Žena (83) po 60
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/jack wilde)

Keď sa na Facebooku objavila Idina fotografia z poslednej rodinnej svadby, Asgar ju okamžite spoznal a napísal jej. "Lúčili sme sa ako deti a zrazu ma oslovil tento boháč. Bol to pre mňa šok," usmieva sa osemdesiattriročná žena. "Nikdy som si nemyslela, že sa ešte uvidíme. Asgar sa vraj snažil skontaktovať s mojou rodinou, lenže my sme sa veľakrát sťahovali. Podarilo sa to až teraz," dodala Ida. 

Viac o téme: MilionárSúrodenciŠkótsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu