Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žena stratila na diskotéke peňaženku, po 30 rokoch jej ju vrátili späť: Skrývala tieto TAJOMSTVÁ

Peňaženka ukrývala tieto veci Zobraziť galériu (2)
Peňaženka ukrývala tieto veci (Zdroj: profimedia.sk)

MANCHESTER - Sarah Daleová pred stratila pred tridsiatimi rokmi peňaženku v nočnom klube Ritz v Manchestri. Na tom by nebolo nič zvláštne, také veci sa bežne stávajú. Štandardom už ale nebýva to, že ju po niekoľkých desaťročiach nájdu a odovzdajú jej majiteľke.

Daleovej peňaženku našli robotníci za radiátorom, keď vykonávali rekonštrukciu klubu. Vo vnútri sa nachádzala preukaz do knižnice, študentský preukaz z rokov 1985/86, výplatná páska, ručne vypísaná faktúra, bankové údaje a 12 pencí. Klub chcel vrátiť peňaženku jej majiteľke, a tak spustil online kampaň. Pomocou nej sa im podarilo nájsť Sarah, ktorá 320 kilometrov od Londýna. Kontaktovali ju jej priatelia, ktorí kampaň uvideli na internete, vrátane tej, ktorá tvrdí, že jej Sarah od osudnej noci dlží päť libier.

Žena stratila na diskotéke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dnes 51-ročná Daleová sa živí ako právnička. Bola ohromne prekvapená, keď sa k nej dostala peňaženka, ktorú stratila pred toľkými rokmi. "Boli sme v tom klube niekoľkokrát, na osudnú noc si ale nespomínam. Vôbec ma však neprekvapuje, že v peňaženke bolo tak málo peňazí. Bola som vtedy chudobnou študentkou, týždenne som si musela vystačiť len s nejakými desiatimi librami," podotkla so smiechom Angličanka. 

Žena stratila na diskotéke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: linkedin.com)

Majiteľa klubu nález tiež pobavil. "Vtedy mohla mať tak okolo 18-19 rokov, takže teraz má asi okolo päťdesiatky. Náš klub oslavuje deväťdesiate výročie a táto peňaženka je tu už tridsať rokov, tak sme si mysleli, že by bolo naozaj pekné, ak by sme vypátrali jej majiteľku. A to sa aj podarilo," dodáva Chris Mann. 

Viac o téme: PeňaženkaNález
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu