Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nočná mora na lete s Easyjet: Boli už takmer na dovolenke, keď sa zrazu lietadlo otočilo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

MANCHESTER - Pasažieri leteckej spoločnosti Easyjet, ktorí chceli stráviť dovolenku na Madeire, sa tam nedostali. Počas letu sa totiž rapídne zhoršilo počasie, a tak sa museli vrátiť späť do Británie. Dovolenkári sa tak domov vrátili bohatší o nepríjemnú skúsenosť, ktorá im pokazila koniec leta. Mnohí z nich sa sťažujú aj na zlú komunikáciu s aerolinkami.

Keď sa lietadlo po dvojhodinovom meškaní konečne zdvihlo zo zeme v Manchestri, cestujúci ešte netušili, že sa po dvanástich hodinách opäť ocitnú na tom istom mieste. Všetci sa tešili na krásny portugalský ostrov Madeira, lenže počasie im nedovolilo pristáť. Let bol preto presmerovaný na španielsky ostrov Gran Canaria. Tam im ale pilot oznámil, že problémy s počasím na Madeire pretrvávajú a oni sa musia vrátiť do Manchestru, kde im bude poskytnuté iné lietadlo. V Británii však pre nich nebol pripravený nijaký let a nebol tam ani nikto zo zamestnancov leteckej spoločnosti. Asi po hodine zmätkov sa na letisku objavil jeden pracovník, ktorý sa za všetko ospravedlnil a cestujúcim oznámil, že ďalšie lietadlo na Madeiru neodletí.

Nočná mora na lete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Na palubu lietadla v Gran Canarii prišiel pilot. Oznámil nám, že nás opäť čaká tritisíc kilometrov dlhý let do Manchestru, lebo pristátie vo Funchale nie je možné. Tam na nasá malo čakať ďalšie lietadlo, ale žiadne tam nečakalo," opisuje udalosti jedna z cestujúcich.

Nočná mora na lete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Easyjet preto ponúkol svojim klientom hotel na jednu noc a bezplatný taxík domov. Taktiež si mohli zadarmo prebookovať letenky. Po dvanásťhodinovom trmácaní a opakovanom vzlietaní a pristávaní tak nakoniec dovolenkári zostali doma v Anglicku. Mnohí z nich z tohto dôvodu zmeškali rezervácie v zajednaných hoteloch či penziónoch. 

Pilot EasyJetu sa pred odletom opýtal jedinú OTÁZKU: Pasažieri po nej skoro zinfarktovali

Hovorca Easyjetu na margo veci uviedol, že spoločnosť len chránila bezpečnosť cestujúcich. Tí však hovorila o zlej komunikácii s aerolinkami, pretože sa k nim dostávali len zmätočné informácie. "Všetkým cestujúcim sa za celú situáciu ospravedlňujeme. Pripomíname, že problémy nevznikli naším zavinením, ale boli spôsobené nepriaznivým počasím. Bezpečnosť cestujúcich je pre nás vždy prvoradá a inak tomu nebolo ani v tomto prípade," vyjadrilo sa k celej záležitosti vedenie Easyjet.

Viac o téme: EasyjetMadeiraZrušený let
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu